hamburger-icon

Kliker.info

Parlament Austrije usvojit će rezoluciju o Srebrenici prije 11. jula : “Govorimo Never forget, a pred našim vratima je opet rat” (VIDEO)

Parlament Austrije usvojit će rezoluciju o Srebrenici prije 11. jula : “Govorimo Never forget, a pred našim vratima je opet rat” (VIDEO)

26 Juna
05:00 2022

Austrijski parlament uskoro će donijeti rezoluciju o genocidu u Srebrenici. 

Otkrili su to u studiju Centralnog dnevnika FACE televizije  članica austrijskog Nacionalnog vijeća Bedrana Ribo i predsjednik kulturno-znanstvene mreže Centar savremenih inicijativa Austrija – CSI Damir Saračević

Ribo kaže da “rezolucija nije samo papir!

“To je veliki korak, ne samo za Austriju i žrtve, nego za cijelu Evropu”, dodaje Ribo.

“Rezolucija će sigurno biti usvojena u Parlamentu! Imamo podršku ne samo Zelenih, već još tri velike stranke! To mora biti prije 11. jula”, poručila je Ribo.

Dodaje da se ponavlja poruka “Never forget”, a da je pred vratima opet rat.

“Sve što se donese u Parlamentu Austrije ima težinu i obavezujuće je! Jasno i glasno ćemo reći da je u Srebernici bio genocid, da su ljudi ubijeni samo zato što su Bošnjaci! U Austriji će preko 80 posto parlamentaraca ustati i stati iza Rezolucije o Srebrenici! Godinu dana se intezivno radilo na Rezoluciji! Išli smo od čovjeka do čovjeka kako bi ljude ubjedili!

(Kliker.info-NAP)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku