hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo o Komšiću: On je dobra osoba

Papa Franjo o Komšiću: On je dobra osoba

17 Januara
15:14 2022

Papa Franjo primio je jutros predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Na kraju sastanka, koji je trajao nešto više od pola sata, Papa Franjo je Komšiću poklonio mozaik s prikazom “Sijača” i nekoliko tomova papinih dokumenata. Komšić je Papi poklonio “Kraljevstvo Bosne” Emira Filipovića i repliku pečata bosanskog vladara iz srednjeg vijeka. 

– On je dobra osoba – ovim riječima je Papa definisao Komšića, javlja SIR, na kraju jutrošnjeg audijencije dodjeljene njemu i njegovoj pratnji, čiji je privatni razgovor trajao 35 minuta, prenosi Interris.

Na kraju razgovora s Papom, Komšić se sastao s sekretarom za odnose s državama monsinjorom Paulom R. Gallagherom. Tokom razgovora u Državnom sekretarijatu izraženo je priznanje za postojeće dobre bilateralne odnose i razmotreni su prioriteti kolegijalnog predsjedavanja. Zatim smo se fokusirali na unutrašnju stvarnost zemlje, ponavljajući potrebu za promicanjem pravne i socijalne jednakosti svih građana koji pripadaju svakom konstitutivnom narodu. 

Konačno, dotaknuli su se i neka regionalna pitanja, uključujući situaciju u zemljama Zapadnog Balkana i proširenje Evropske unije.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku