hamburger-icon

Kliker.info

Pandemija uzima danak : Moguće dodatne zabrane domaćih letova, za pomoć nezaposlenima prijavilo se 6.6 miliona građana

Pandemija uzima danak : Moguće dodatne zabrane domaćih letova, za pomoć nezaposlenima prijavilo se 6.6 miliona građana

02 Aprila
16:41 2020

Američki predsjednik Trump je sinoć odbio uvesti prisilu za ostanak u kući za cijelu naciju, medjutim rekao je da je moguće da vrlo brzo naredi avio kompanijama da prestanu obavljati letove izmedju najgore pogodjenih područja u Americi.

“Situacija je vrlo teška; avioni i dalje idu iz jedne vrele tačke u drugu; medjutim, razmišljamo o naredbi obustave svih takvih letova. Ako se to uvede, to će biti udarac industriji koja je već u očajnoj situaciji.”, kazao je američki predsjednik.

Medjutim, mi se nećemo predati strahu, dodao je Trump.

Američka vlada je objavila projekciju situacije u kojoj, čak ako se gradjani budu striktno pridrzavali naredbi o fizičkoj distanci, moguće je da do 250 hiljada ljudi umre od infekcije COVID-19.

869 žrtava korona virusa zabilježeno je u zadnja 24 sata u Sjedinjenim državama.

Više od 6.6 miliona građana Sjedinjenih Američkih Država, prijavilo se za program pomoći nezaposlenima tokom protekle nedjelje, objavio je američki Sekretarijat rada. Time je, izvještava agencija AP, udvostručen negativan rekord zabilježen u sedmici ranije. Gubitak zaposlenja jedna je od glavnih posljedica pandemije koronavirusa – od koje trpi čitava planeta.

Veliki broj otpuštanja navodi ekonomske stručnjake na procjene da bi do kraja aprila bez posla moglo ostati dvadeset miliona ljudi, piše AP. U tom slučaju stopa nezaposlenosti mogla bi doseći do 15 odsto što bi premašilo 10,8 odsto – koliko je iznosila tokom recesije 1982. godine.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku