hamburger-icon

Kliker.info

Pala odluka: SDP BiH neće formirati vlast sa nacionalnim strankama

Pala odluka: SDP BiH neće formirati vlast sa nacionalnim strankama

Mart 16
15:33 2019

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine ostao je pri stavu da neće ulaziti u pregovore za formiranje vlasti sa nacionalnim strankama, jedan je od zaključaka usvojenih na današnjoj sjednici tog stranačkog tijela sa 68 glasova za, 14 protiv i sedam suzdržanih.

Kako javlja Fena potvrdio je to novinarima u Sarajevu predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović, dodavši da je također usvojen zaključak da GO SDP BiH daje punu podršku Kantonalnom odboru SDP BiH Tuzlanskog kantona da ponudi  program građanskoj platformi za formiranje vlade u TK.

Zaključeno je također da se KO SDP BiH TK zadužuje da napravi program buduće vlade koji će ponuditikantonalnim organizacijama Naše stranke, Demokratske fronte, Stranke za BiH i Saveza za bolju budućnost.

Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića te potpredsjednike Denisa Bećirovića i Zukana Heleza GO SDP BiH je zadužio da u punom kapacitetu pomognu KO SDP BiH TK da realizira formiranje vlade u tom kantonu.

Program KO SDP BiH TK će biti objavljen javnosti TK te dostavljen svim zastupnicima u Skupštini kantona ukoliko neko kao pojedinac želi podržati program i mjere planirane programom buduće vlade.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *