hamburger-icon

Kliker.info

Osveta američkoj vladi : Rat na internetu, Anonymusi ne opraštaju(Video)

Osveta američkoj vladi : Rat na internetu, Anonymusi ne opraštaju(Video)

20 Januara
16:50 2012

‘Naša je moć jaka i uskoro će oni morati slušati ljude. Ovo je vrijeme akcije. Kao nacija se moramo ujediniti i boriti protiv tirana. Nemojte sjediti i promatrati. Koristite svoju moć. Umjetnici budite kreativni, pjesnici pjevajte, pisci širite riječ. Neće nas utišati.'Hakeri su stranice FBI-ja sabotirali na nekoliko sati u četvrtak navečer, piše CNN, ali do petka ujutro sve su napadnute stranice proradile (hakeri su napali i stranice U.S. Justice Departmenta, Universal Musica i M.P.A.A.-a i R.I.A.-e).Do obračuna je došlo jer je američka vlada ugasila Megaupload, na kojem se besplatno ‘skidaju’ i razmjenjuju programi, a koji je ugašen u četvrtak navečer. Vođe Megauploada optuženi su za piratstvo, a tereti ih se da su oštetili vlasnike autorskih prava za 500 milijuna američkih dolara.Neki mediji javljaju da su Anonymousi u četvrtak navečer proveli najveći hakerski napad u povijesti interneta.

Svoje su namjere, inače, izrazili i u ovom proglasu na YouTubeu: ‘Pozdrav građani svijeta. Nastupila je nova era, u kojoj Anonymus više neće igrati pristojno, niti ikad više namjerava igrati pristojno. Vidjeli smo kako korumpirate ljude, korumpirate zemlju, i više nećemo sjediti i gledati kako donosite zakone poput SOPA-e i PIPA-e. Dana 19. siječnja popularna stranica za razmjenu podataka Megaupload je srušena. Nismo oklijevali i brzo smo reagirali. Ostali smo vjerni obećanju i skinuli smo im glavne izvore, MIAA i FBI su pali.Naša je moć jaka i uskoro će oni morati slušati ljude. Ovo je vrijeme akcije. Kao nacija se moramo ujediniti i boriti protiv tirana. Nemojte sjediti i promatrati. Koristite svoju moć. Umjetnici budite kreativni, pjesnici pjevajte, pisci širite riječ. Neće nas utišati.
 
Mi smo Anonymusi! Mi smo legija! Mi ne opraštamo! Mi ne zaboravljamo! Očekujte nas!’, kaže se u proglasu.
Podsjetimo, američka je vlada predložila kontroverzne zakone kojim se onemogućuje besplatno dijeljenje sadržaja na internetu. Protiv PIPA (Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act of 2011) i SOPA (Stop Online Piracy Act) protest je izrazila i Wikipedija, koja je "zamračila" svoj sadržaj na jedan dan. Zakonu su se usprotivili i Google, Facebook i Twitter. (Kliker.info-Danas)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku