hamburger-icon

Kliker.info

Osramoćeni “američki tata ” : Billu Cosbyju do deset godina zatvora za seksualni napad

Osramoćeni “američki tata ” : Billu Cosbyju do deset godina zatvora za seksualni napad

26 Septembra
06:31 2018

Osramoćeni američki komičar Bill Cosby osuđen je na zatvorsku kaznu od tri do deset godina zbog seksualnog napada na jednu ženu, a sudija je nekad omiljenog “američkog tatu” poslao na robiju, odbivši zahtjev za polaganje jamčevine do okončanja žalbenog postupka.

Billa Cosbyja, 81-godišnjeg nekad slavnog glumca, u aprilu je sud proglasio krivim po tri tačke optužnice zbog drogiranja i seksualnog napada na svoju nekadašnju prijateljicu Andreu Constand u njegovom domu u Filadelfiji 2004.

Još 60 žena optužilo je Billa Cosbyja za drogiranje i seksualne napade po vrlo sličnim metodama, ali je samo slučaj Constand na kraju procesuiran do kraja. U ostalim slučajevima došlo je do zastarijevanja djela.

Cosby je takođe od sada kategorizovan kao nasilni seksualni predator, što znači da se mora podvrgnuti terapiji do kraja života, kao i da će mu ime biti upisano u registar seksualnih napadača.

Osramoćeni komičar odbio je dati izjavu kada mu je sudija pružio priliku za to tokom izricanja presude.

Cosbyjevi advokati su već saopštili da namjeravaju da se žale na presudu. Žaleći se na Cosbyjevu slabost i sljepilo advokati su tražili kućni pritvor umjesto zatvora, ali je sudija odbacio takvu mogućnost.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku