hamburger-icon

Kliker.info

‘Ogromna količina bijesa’ : Trump prijeti ukidanjem subvencija General Motorsu zbog otpuštanja

‘Ogromna količina bijesa’ : Trump prijeti ukidanjem subvencija General Motorsu zbog otpuštanja

28 Novembra
07:53 2018

epa03318818 General Motors 2013 Cadillac ATS on the line at their Lansing Grand River assembly plant in Lansing, Michigan, USA, 26 July 2012. The ATS is Cadillac's all-new entry in the global luxury segment, featuring a new rear wheel drive-based architecture and will arrive at U.S. dealers in August. GM's Lansing Grand River assembly, also builds the CTS Sedan, Wagon and Coupe and V-Series performance models of each. EPA/JEFF KOWALSKY

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je da će “ukinuti sve subvencije” automobilskom gigantu General Motorsu (GM), koji je izazvao njegov bijes najavom o zatvaranju više hiljada radnih mjesta u politički važnim američkim državama.

“Vrlo sam razočaran General Motorsom. Sjedinjene Američke Države su spasile General Motors i to im je hvala. Razmatrat ćemo ukidanje svih subvencija, uključujući i za električna vozila”, napisao je Trump na Twitteru.

General Motors u utorak je najavio da će zatvoriti pet fabrika i ukinuti 14.000 radnih mjesta u Sjevernoj Americi, prenosi Beta.

Trump je kritizirao generalnu direktoricu GM-a Marry Barru zbog zatvaranja fabrika u američkim državama Ohio, Michigan i Mariland a da “ništa” ne zatvara u Meksiku i u Kini.

‘Ogromna količina bijesa’

Trumpov ekonomski savjetnik Larry Kudlow rekao je da je reakcija Bijele kuće “ogromna količina razočarenja koja se čak pretvara u bijes”.

Kudlow se sastao u utorak s generalnom direktoricom General Motorsa Mary Barra poslije objave kompanije o planiranom ukidanju radnih mjesta

Kako prenosi AJB on je rekao da je izgledalo kao da GM okreće leđa Trumpu zatvaranjem svojih fabrika na američkom srednjem zapadu. On je rekao da ne vidi nagovještaje recesije i nije isključio da bi Bijela kuća mogla da preduzme akcije protiv GM-a.

General Motors je naveo da odustaje od mnogih modela automobila i da se restrukturira da bi se više usmjerio na električna vozila.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku