hamburger-icon

Kliker.info

Od posledica korona virusa : Preminuo dr. Mirsad Peco, kandidat za načelnika Travnika

Od posledica korona virusa : Preminuo dr. Mirsad Peco, kandidat za načelnika Travnika

15 Novembra
17:24 2020

Na dan održavanja Lokalnih izbora u BiH (15. novembar), preminuo je Mirsad Peco, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Opštine Travnik, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) predsjednik Kantonalnog odbora SDA Srednjobosanskog kantona (SBK) Asim Mekić.

Mirsad Peco hospitalizovan je prije nekoliko dana, nakon što mu potvrđena infekcija korona virusom.

“Bio je hospitalizovan i, koliko znam, na intenzivnoj njezi. Obaviješteni smo da je preminuo prije neka dva sata”, kazao je Mekić.

Mekić je istaknuo kako očekuje da Centralna izborna komisija (CIK) BiH donese odluku o ponavljanju izbornog procesa za načelnika Općine Travnik.

“Smatram da izbore treba ponoviti i da je to jedino ispravno rješenje, s obzirom na to da je izborni proces u toku, a jedan od kandidata je umro. Ponavljanje izbora bismo podržali da je u pitanju kandidat bilo koje političke stranke”, naglasio je Mekić.

Na području općine Travnik u nedjelju ujutro otvoreno je 71 redovno biračko mjesto, a registrirano je oko 47.000 birača koji mogu glasati za budući sastav Općinskog vijeća, za koji se bori 296 kandidata.

Političke stranke i koalicije kandidirale su za načelnika opštine Travnik pet osoba, među kojima je bio i preminuli Mirsad Peco.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku