hamburger-icon

Kliker.info

Novo pismo za Lagumdžiju : Na naša pitanja i izraženu brigu niste odgovorili

Novo pismo za Lagumdžiju : Na naša pitanja i izraženu brigu niste odgovorili

11 Novembra
05:09 2012

Grupa bosanskohercegovačkih intelektualaca sa američkom i kanadskom adresom stanovanja, koja je prije par dana uzburkala političke vode u BiH i pošteno nasekirala predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžiju, uputivši mu , u otvorenom pismu   žestoke kritike , nakon  dogovora sa Miloradom Dodikom,  ponovo je poslala pismonošu  preko okeana. Novo pismo objavljujemo u cjelosti.

Poštovani gospodine Lagumdžija

Skorašnje otvoreno pismo grupe BiH građana iz SAD i Kanade je iniciralo SDP da uzvrati komentarom u sredstvima javnog informisanja u kome su iznesene neprihvatljive i netačne tvrdnje i optužbe. Tim povodom se ponovo oglašavamo.Ovaj put se nadamo da će SDP konkretno odgovoriti na naše zahtjeve pojašnjavajući odredbe sporazuma sa SNSD-om, kao i da će sredstva informisanja objaviti naše pismo u cijelosti. Otvoreno pismo upućeno Vama gospodine Lagumdžija nije niti jednom spomenulo Bosanskohercegovačko-američku akademiju nauka i umjetnosti (BHAAAS).Svi potpisnici pisma su članovi te organizacije, ali naša zabrinutost političkom situacijom nema nikakve veze sa aktivnostima i statutom organizacije. Potpisnici pisma su dovoljno odgovorni da znaju da je BHAAAS apolitična organizacija i da kao takva ne komentariše na političke događaje u BiH. Otud nije tačno da se ova grupa pojedinaca predstavila u ime BHAAAS. Nijedan član ove grupe građana nije član niti jedne političke stranke u BiH. Nije tačan navod da SDA ili bilo koja druga stranka stoji iza našeg pisma.Na naša pitanja i izraženu brigu nije bilo odgovora. U uvjerenju da Vi i SDP još uvijek imate interese Bosne i Hercegovine i njenih građana u vidu, ponavljamo naša
pitanja:
1. Da li Sporazum umanjuje ingerencije Visokog sudskog i tužilackog vijeća Bosne i Hercegovine prenošenjem nadležnosti na Parlamente entiteta?
2. Da li sporazum SDPa i SNDPa umanjuje ingerencije Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine?
3. Da li Sporazum znači da će biti uvodene "zatvorene liste" za buduće glasanje u izbornom procesu?
4. Da li Sporazum izražava namjeru da državni novac da posrnuloj ekonomiji jednog entiteta umjesto da ga stavi u službu državnih projekata?

S poštovanjem,

Mirsad Hadžikadić, PhD, University of North Carolina at Charlotte, Charlotte, NC
Kenan Arnautović, MD, PhD, Memphis, TN
Rešad Pašić, MD, PhD, University of Louisville, Louisville, KY
Amila Buturović, PhD, York University, Toronto, CA
Esad Boškailo, MD, University of Arizona, Phoenix, AZ
Đenita Muzurović-Pašić, JD, Louisville, KY
Aleksandar Hemon, pisac, Chicago, IL
Emir Festić, MD, Jacksonville, FL
Migdat Hodžić, PhD, Santa Clara University, Santa Clara, CA
Emir Hodžić, DVM, PhD, University of California at Davis, Davis, CA
Azra Terzić, EdD, Louisville, KY

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku