hamburger-icon

Kliker.info

Novi slogan Washington Posta : Demokratija umire u tami

Novi slogan Washington Posta : Demokratija umire u tami

Februar 23
05:18 2017
Washington Post je na svom portalu otkrio novi slogan “Democracy Dies in Darkness” (Demokracija umire u tami) koji svjedoči o pojačanoj mobilizaciji američkih medija u vrijeme administracije predsjednika Donalda Trumpa.

Taj slogan se prvi puta pojavio u petak u online verziji američkog dnevnog lista i uskoro će biti uklopljen na naslovnicu lista.

“To je nešto što stalno međusobno ponavljamo kada govorimo o našoj misiji”, rekla je glasnogovornica lista Kristine Coratti u vezi uloge koju Washington Post želi imati u zaštiti američke demokracije.

“Mislili smo da bi to bila dobra poruka o našim vrijednostima milionima čitaoca  koji su nam se pridružili u posljednjih godinu dana”, dodala je.

Izraz “Democracy Dies in Darkness” često je koristio komentator Washington Posta Bob Woodward, legenda američkog novinarstva, u svojim otkrićima skandala Watergate.

Trump često kritizira Washington Post, kao i New York Times i kanal CNN, koje redovno optužuje da šire lažne informacije o njemu.

Nakon što je osnivač Amazona Jeff Bezos preuzeo Washington Post, listu je porasla čitanost.

Izbor Donalda Trumpa je listu donijela 98, 4 miliona čitaoca  portala u januaru  u vrijeme zakletve , ili 41 posto više nego godinu dana ranije.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *