hamburger-icon

Kliker.info

Novi početak : Svečano otvorena tvornica ‘Lasta’ Čapljina (FOTO)

Novi početak : Svečano otvorena tvornica ‘Lasta’ Čapljina (FOTO)

18 Maja
15:39 2022

Čapljinska tvornica keksa “Lasta”, nakon uspješne probne proizvodnje slastica, svečano je otvorena u srijedu u Čapljini.

Otvaranju su nazočili brojni uzvanici iz gospodarskog, političkog i društvenog života zemlje i šire.

– Zadovoljstvo mi je biti ovdje i svjedočiti ovom važnom trenutku, podsjećajući kako je Vlada HNK u ovom sazivu snažno opredijeljena snaženju gospodarskoga rasta kroz privlačenje investicija, jačanje konkurentnosti domaćega gospodarstva i otvaranje radnih mjesta koja jamče ostanak naših mladih – poručio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Istaknuo je kako je, osim novoga ruha, zamaha i radnih mjesta, otvaranje vitalan iskorak u jačanju gospodarstva cijelog kantona, ali i regije.

– Posebno čestitam i zahvaljujem gosp. Petru Ćorluki  i njegovim suradnicima koji su, ogromnim trudom i nesebičnim zalaganjem, podigli ”Lastu” iz pepela. Oni od danas stvaraju nove vrijednosti, oni nam pomažu dati novi zamah kotaču napretka, oni daju obol i našim nastojanjima da zadržimo mlade obitelji na ovim prostorima. A i Čapljina se, kao sredina, zaista osobito iskazuje na tomu polju već niz godina, na čemu iskreno čestitam i kolegi (Smiljan) Vidiću i njegovim suradnicima – ocijenio je premijer HNK.

Dodao je kako je Vlada HNK svjesna izazova i poteškoća s kojima se gospodarstvenici suočavaju i nose te da kontinuirano poduzima mjere kako bi unaprijedila poslovno okruženje i omogućila lakše investiranje bez kojeg, smatra, nema boljitka niti sigurne sutrašnjice.

– Zato će ljudi poput gospode Ćorluke i Vidića, ali i projekti poput ”Laste”, u meni osobno i u Vladi HNK uvijek ćete imati partnera i prijatelja, spremnog učiniti maksimum za dobrobit svih žitelja naše županije – zaključio je premijer Herceg.

Iz ove su tvornice ranije kazali kako je prvenstveni cilj proizvodnjom zadovoljiti domaće potrošače, ali isto tako i osigurati plasman proizvoda za europsko tržište, čime bi zauzeli značajno mjesto na ekonomskoj ljestvici.

(Kliker.info-Fena)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku