hamburger-icon

Kliker.info

Nova tragedija : Šestero djece se utopilo u blizini Turske

Nova tragedija : Šestero djece se utopilo u blizini Turske

27 Novembra
14:21 2015

sestero6Najmanje šestero djece utopilo se u blizini zapadnih obala Turske u dva čamca koja su se pokušala domoći grčkih otoka.Četvero djece iz Afganistana pronađeno je na plaži na području grada Ayvalika.Žrtve su putovale u gumenom čamcu, koji je potonuo dok je plovio za Lezbos.

Obalna straža spasila je 51 osobu, Sirijce i Afganistance.Još dvoje djece Sirijaca u dobi od četiri i jedne godine utopilo se u blizini Bodruma u nesreći drugog čamca, koji je plovio za Kos. Ostalih 17 putnika iz tog čamca je spašeno.

Više od 500 žrtava u ovoj godini

Od početka godine više od 650.000 izbjeglica, uglavnom iz Sirije, krenulo je s turskih obala kako bi stiglo do Grčke.U istom razbolju njih 500 je poginulo, uglavnom djece.

Sredozemno more je prošlog mjeseca prešlo više od 218.000 izbjeglica, što je gotovo jednako broju dolazaka izbjeglica u cijeloj prošloj godini, kada je taj broj iznosio 219.000.

Potresne fotografije beživotnog tijela trogodišnjeg Aylana Kurdija na plaži u jednom od glavnih turističkih odmarališta u Turskoj u septembru izazvale su bijes i zgražavanje širom svijeta.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku