hamburger-icon

Kliker.info

Nova strategija : Alibaba planira automatizirati prodaju automobila

Nova strategija : Alibaba planira automatizirati prodaju automobila

16 Decembra
06:38 2017

Poznata kineska internetska trgovina Alibaba odlučila se okušati i u prodaji automobila. Kako bi privukla potencijalne kupce, osmislili su nov način prodaje koji se bazira na tehnologiji.

Alibaba je pri osmišljavanju svoje strategije imala na umu automate za prodaju raznih proizvoda kao što su hrana, kišobrani i SMS kartice koji su veoma popularni u Japanu.

Prodaja automobila bila bi u potpunosti automatizirana, korisnici će na prodajnom mjestu na automatu ili putem decidirane aplikacije odabrati automobil koji žele kupiti odnosno s kojim žele obaviti testnu vožnju prije procesa kupnje.

Korisnici će moći imati pet testnih vožnji tokom dva mjeseca, a svaka testna vožnja trajati će najviše tri dana. Nakon što su završili sa svojom testnom vožnjom korisnici mogu kupiti taj automobil ili pak započeti testnu vožnju na nekom drugom modelu automobila.

Radi sprječavanja mogućih zloupotreba potencijalni kupci morat će imati određeni kredibilitet na Alibabinom servisu Zhima te biti članom programa Alibaba Super Members. Na samom prodajnom mjestu također će biti implementirane određene sigurnosne mjere. Alibaba zasad planira otvoriti dva ovakva automatizirana mjesta za prodaju automobila, jedno će biti smješteno u Šangaju, a drugo u Nankingu.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku