hamburger-icon

Kliker.info

Nova pucnjava i masakr u SAD: Dvanaest mrtvih i šest ranjenih u Virginia Beachu (VIDEO)

Nova pucnjava i masakr u SAD: Dvanaest mrtvih i šest ranjenih u Virginia Beachu (VIDEO)

Juni 01
07:02 2019

Dvanaest mrtvih i šest ranjenih osoba  tragičan su bilans pucnjave  u zgradi opštine u gradu Virginia Beach , saopštila je policija savezne američke države Virginije.

Šef gradske policije James  Servera saopštio je da je policija ubila napadača, koga je opisao kao “razočaranog i nezadovoljnog” dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe.

Kako javlja Glas Amerike on je izjavio da je napadač otvorio vatru i počeo da nasumice puca u radnike unutar zgrade za komunalne operacije u opštinskom kompleksu Virginia Beach.

Šef policije dodao je da je među ranjenima jedan policajac, ali da je preživio napad. Kako je naveo, istraga tek počinje ali policija za sada vjeruje da napadač nije imao pomagače.

“Činjenica da se policija odmah suočila sa osumnjičenim i da on više nije među živima znači da naši sugrađani mogu da večeras mirno spavaju”, poručio je Servera.

“Ovo je najteži dan u istoriji Virginia Beacha”, izjavio je na istoj konferenciji za medije gradonačelnik Bobby Dyer. “Žrtve su naši prijatelji, kolege, komšije…”.

Bijela kuća je saopštila da je predsjednik Trump obavješten o pucnjavi i da prati situaciju.

Guverner Virginije   Ralph Northam otputovao je za Virginiu Beach  kako bi ponudio lokalnoj zajednici punu podršku državnih vlasti.

“Ovo je neshvatljivo, besmisleno nasilje”, saopštio je.

Senator iz Virginie   Mark Warner izjavio je: “Užasnut sam time što se dogodilo. “

Senator Tim Kaine na Twitteru  je izrazio saučešće svima pogođenim ovom tragedijom.

Kaine  je takođe poručio da će u Kongresu nastaviti da se zalaže za zakone o kontroli oružja da bi se “zaustavila pošast svakodnevnog oružanog nasilja u zemlji.”

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *