hamburger-icon

Kliker.info

“Nova etapa cyber-ratovanja” : Kako funkcionira CIA-in algoritam za predviđanje društvenih nemira?

“Nova etapa cyber-ratovanja” : Kako funkcionira CIA-in algoritam za predviđanje društvenih nemira?

09 Oktobra
08:47 2016
algoritamAmerička obavještajna agencija CIA prošle je godine pokrenula novi odjel pod nazivom Directorate of Digital Innovation, koji je trebao integrirati najnovije tehnologije u sistem  za prikupljanje podataka i unaprijediti cyber-obranu SAD-a.
Na Next Tech događanju zamjenik tog odjela Andrew Hallman izjavio je da je njegov tim u međuvremenu pomogao CIA-i u “unaprjeđenju predviđanja obavještajnih podataka”. Zahvaljujući AI sistemima  dubokog učenja i strojnog učenja, pametni algoritmi CIA-e sada navodno mogu učinkovito predviđati društvene nemire i društvene nestabilnosti u drugim državama između tri i pet dana unaprijed.

Taj sistem  koji kombinira računalne algoritme i analitiku, između ostaloga može predvidjeti kretanje nezakonite robe ili ekstremista, a duboko i strojno učenje iz naizgled različitih podataka pomaže analitičarima u uočavanju obrazaca koji predviđaju prijetnje nacionalnoj sigurnosti.

CIA za sada iz razumljivih razloga ne navodi detalje funkcioniranja ovog sistema , a Hallman ne govori koliko je njegov odjel doista učinkovit u predviđanju nemira u “stvarnom svijetu”, pa ćemo za sada ostati suzdržani u vezi donošenja zaključaka o “novoj stepenici cyber-ratovanja”.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *