hamburger-icon

Kliker.info

Norijada : Maturanti prodefilovali mostarskim ulicama

Norijada : Maturanti prodefilovali mostarskim ulicama

24 Maja
05:34 2009

 Maturanti mostarskih srednjih škola i ove su godine tradicionalnom “norijadom” proslavili uspješan završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. Tako su se jučer na gradskim ulicama, u parkovima i dvorištima srednjih škola mogle vidjeti brojne skupine mladih kako se zabavljaju uz razne koreografije, transparente, te popularne igre s brašnom i vodenim balonima.

Ludi provod             Prilikom našeg zajedničkog druženja brojni maturanti su nam kazali kako je ovaj dan jedan od najvažnijih i najsretnijih u njihovim životima, te kako će jednim ludim provodom sami sebe nagraditi za sav trud koji su proteklih godina uložili. “Ovaj dan nam je svima značajan, jer ipak smo završili srednju školu”, kazao je Mario Markić, maturant Ekonomske škole. On ističe kako će ovaj dan pamtiti po mnogo dobrih stvari te kako danas ne želi misliti o onome što slijedi. Ipak, o svojim planovima sasvim slobodno su nam govorili ostali maturanti iz te škole, koji su nam kazali kako su od ranih jutarnjih sati marširali  kroz cijeli grad, a na kružnom toku su čak nakratko zaustavili i promet kako bi skrenuli pozornost na sebe. “Kupali smo se u vinu, pivu, brašnu, jajima, pa smo onda otišli do bazena kako bismo se okupali  za daljnje marširanje kroz grad”, kazala je presretna Slavica Čule. Maturanti su ovaj poseban dan imali namjeru podijeliti i sa svojim profesorima, pa su u kreativno izrađenim majicama i s pjesmom na usnama krenuli put škole, gdje su ipak naišli na zatvorena vrata.“Nisu nam dali ući u školu, vjerojatno zbog straha da ćemo napraviti nered”, dodala je Slavica Upravo iz razloga što su ovakve proslave poznate po gotovo neizbježnim incidentima, kako bi sve proteklo u što boljem redu, maturante su cijeli dan pratili i osiguravali djelatnici MUP-a HNŽ-a.
Planovi za budućnost                 Dosta maturanata nam je potvrdilo kako već planiraju upise na fakultete te i način na koji ćeto realizirati, jer su svjesni i dobro upoznati s visokim cijenama studiranja. “Ja ću upisati ekonomiju, smjer menadžment, zbog čega ću ljeto provesti radno. Kako se bavim glazbom, svirat ću po BiH i Hrvatskoj, kako bi po povratku upisala fakultet”, otkrila nam je DJ Slavica. Ipak, Ivona Marić zna da će upisati politologiju u našem gardu, ali ona ističe kako će zbog toga morati provesti ljeto s knjigom u šakama da bi položila prijamni i bila oslobođena plaćanja studija.  (Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku