hamburger-icon

Kliker.info

Nogometni sudija Tabak : Kako me bošnjačka porodica spasila linča!

Nogometni sudija Tabak : Kako me bošnjačka porodica spasila linča!

24 Novembra
09:17 2011

Nogometni sudija iz Tomislavgrada, 28-godišnji Drago Tabak, koji se prije nekoliko dana spasio dvokilometarskim bijegom sa stadiona Omladinca iz Mionice kod Gradačca i kojem je pomogla bošnjačka porodica skrivajući ga u kući do dolaska policije, za "Dnevni avaz" ispričao je svoje viđenje nesportskog incidenta o kojem bruje BiH i cijeli region. Tabaka je policija locirala pomoću satelita prateći signal njegovog mobitela, a on tvrdi da je sve bilo dobro isplanirano.- Krivnja je na domaćinima kao organizatorima susreta. Sam predstavnik Omladinca Miralem Kamberović unaprijed je najavljivao "navijački dernek" ako domaćin ne pobijedi.  Dao sam mu do znanja da ću suditi objektivno, što sam i učinio – kaže Tabak.

 Kada je odsviran kraj susreta kod rezultata 1:1, navijači su se okupili ispred svlačionice, a igrači Čapljine, sudije, kontrolor i delegat utakmice u strahu su ostali na sredini terena. – Jedan navijač tvrdim predmetom je u glavu udario pomoćnog sudiju Bonu Perkovića, koji se onesvijestio i nakon toga se više ničega ne sjeća. Vidjevši da će doći do većeg incidenta, potrčao sam prema ogradi, preskočio je i počeo bježati u strahu za vlastiti život – priča Tabak. On tvrdi da je više od 70 navijača potrčalo za njim i da su ga jurili skoro dva kilometra.- Očekivao sam da ću ranije naići na naselje, ali je sve bila šuma. Kada sam stigao do prve grupe kuća, u jednu sam utrčao.

Sakrili su me i progonitelje usmjerili u drugom pravcu. Ali, vratili su se, a moji zaštitnici, za koje sam saznao da su Bošnjaci, nisu im dali ući u kuću. Imena im zbog njihove zaštite neću otkrivati – tvrdi Tabak.Policija je ubrzo locirala sudiju iz Tomislavgrada zahvaljujući njegovom pozivu s mobitela.- Došli su po mene i odvezli u Policijsku stanicu Gradačac, gdje su u međuvremenu doveli i moje kolege te automobil s odjećom i opremom. Zahvaljujem bošnjačkoj porodici – rekao nam je sudija Tabak na razgovoru u hotelu "Tomislavgrad" u istoimenom naselju, u kojem ga neki njegovi sugrađani, s obzirom na brzinu koja ga je spasila, već nazivaju Usein Bolt, što je i njemu veoma simpatično.

Tek oženjen

Tabak je jedno vrijeme aktivno igrao nogomet za Tomislav, a sudi od 2001. godine. Jedno vrijeme sudio je i u Premijer ligi. Komercijalista je po zanimanju i zaposlen je kao predstavnik čitlučke ispostave Fabrike duhana Sarajevo.
Prije dvadesetak dana oženio se sugrađankom Božanom.

NK Omladinac: Slučaj je režiran

Prema mišljenju ljudi iz NK Omladinac, sudija Tabak u svom obraćanju s naslovima poput "Jurili su me sjekirama i noževima kroz šumu", "Bježao sam dva kilometra pred razularenom ruljom", iznio je niz neistina na račun kluba.- Uprava NK Omladinac izražava žaljenje zbog incidenta koji se desio i koji nije primjeren sportskim terenima, a do sada nije zabilježen u Mionici i u klubu koji postoji više od 40 godina i koji je osnovan 1968. Ali je istovremeno jednoglasna u sumnji da je ovaj cjelokupni slučaj izrežiran od službenih lica na utakmici, predstavnika NK Čapljina i Sudačke organizacije NSFBiH – kaže se u saopćenju NK Omladinac. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku