hamburger-icon

Kliker.info

Njemačka kancelarka Angela Merkel : Njemačka neće učestvovati u napadu u Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel : Njemačka neće učestvovati u napadu u Siriji

12 Aprila
16:01 2018

Njemačka se neće pridružiti bilo kojoj vojnoj akciji protiv sirijske vlade kao odgovor na upotrebu hemijskog oružja na enklavu koju kontroliše opozicione snage, ali podržava zapadne napore kako bi se pokazalo da je upotreba hemijskog oružja neprihvatljiva, izjavila je kancelarka Angela Merkel, prenosi Reuters.

“Njemačka neće učestvovati u mogućoj – još nema bilo kakve odluke, želim da to naglasim – vojnoj akciji”, kazala je Merkelova tokom susreta sa u Berlinu sa danskim premijerom Larsom Lokeom Rasmusenom.

“No, podržavama sve što se čini kako bi se pokazalo da upotreba hemijskog oružja nije prihvatljiva”, dodala je nemačka kancelarka.

Velika Britanija i Francuska su najavile da će se pridružiti SAD u slučaju napada na Siriju, koji je nagovestio američki predsednik Donald Tramp.

Nešto ranije  predsjednik Sjedinjenih Američkih Država  je  negirao da je rekao kada će doći do napada na Siriju.

“Nikada nisam rekao kada će se desiti udar na Siriju. Moglo bi da bude uskoro ili ne uskoro”, naveo je Trump na Twitteru.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

 

Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?

Istovremeno je pohvalio svoju vladu zbog borbe protiv takozvane Islamske države.

“Svakako, SAD su, pod mojom administracijom, uradile odličan posao u oslobađanju regiona od Islamske države. Gdje je ‘Hvala ti Ameriko’?”, pitao je predsjednik SAD.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku