hamburger-icon

Kliker.info

Nikšić nakon sastanka predstavnika Osmorke i Dodika u Doboju : Pravimo pionirske korake na polju saradnje

Nikšić nakon sastanka predstavnika Osmorke i Dodika u Doboju : Pravimo pionirske korake na polju saradnje

05 Januara
17:19 2023
U hotelu Integra u Doboju danas je održan sastanak SNSD-a i predstavnika Osmorke. Nermin Nikšić, lider SDP-a i predstavnika Osmorke, izjavio je kako su “otvoreni razgovarali i o stvarima o kojima do sada nije bilo volje da se priča”.

“Želimo praviti neki novi ambijent u BiH u kojem se može razgovarati i dogovarati i oko stvari oko kojih se eventualno ne slažemo. Biće puno lakše kada ovo sve zaživi, formiramo Vijeće ministara i pokažemo da radimo na rješavanju svakodnevnih problema građana BiH i kada je u pitanju funkcionisanje institucija BiH jer svi smo svjesni da imamo potpunu blokadu funkcionisanja svih institucija na nivou BiH”, rekao je Nikšić medijima nakon sastanka.

Istakao je kako mu je drago što prvi put ovakvim sastancima prisustvuju Semir Efendić i Nermin Ogrešević te se zahvalio Miloradu Dodiku na domaćinstvu.

“Otvoreno smo razgovarali o stvarima o kojima do sada nije bilo volje da se priča. Spomenuli smo mnoga pitanja među kojima je i pitanje potpisivanja sporazuma BiH sa Islamskom zajednicom itd. Pravimo pionirske korake na polju saradnje, dogovaranja i stvaranja pretpostavki da BiH krene naprijed”, zaključio je Nikšić.

Naveo je i to kako će sutra biti održane sjednice organa NiP-a i Naše stranke na kojima će biti odlučeno o ostalim imenima za pozicije ministara i zamjenika ministara koji pripadaju Osmorki.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku