hamburger-icon

Kliker.info

Ni Moskva neće sjedenje na dvije stolice : Nikolić u Moskvi dobio pare za osnivanje stranke

Ni Moskva neće sjedenje na dvije stolice : Nikolić u Moskvi dobio pare za osnivanje stranke

Novembar 08
23:01 2017

Nikolićev boravak u Rusiji prošle sedmice nije ostao samo na razgovoru sa Vladimirom Putinom iza zatvorenih vrata i primljenom Ordenu prijateljstva koji mu je uručio predsjednik Rusije za veliki lični doprinos u jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza dve države.

Kako „Blic” saznaje iz diplomatskih krugova, Nikolić je dobio dio novca za osnivanje stranke.

„Uz pare su uslijedile i prve instrukcije. Stranci treba dati naziv koji zvuči rodoljubivo, krajnje patriotski“, kaže strani diplomata, izvor „Blica”.

Nikolić, koji je sada na funkciji predsjednika Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom, dobio je u Moskvi obećanje da će njegova stranka biti novčano pomagana i dalje.

„Ruski novac za stranku u Srbiji neće ostati samo na sumi koja ja sada data Nikoliću. On je dobio uvjeravanja u Moskvi da će i nadalje biti uplata i da će oni kontinuirano pomagati stranci. 

Rusi su Nikoliću rekli i da će se u finansiranje partije uključiti i pojedini domaći tajkuni i privrednici, a čiji je posao praktično lociran u Rusiji“, navodi sagovornik „Blica”.

Ovo nije prvi manevar Rusa sa Nikolićem na političkoj sceni Srbije. Posljednji put u nizu je bio pred aprilske predsjedničke izbore.

„Blic” je još krajem januara objavio da Nikolić hoće da se kandiduje i da za svoju kandidaturu ima podršku Moskve.

Nikolić je u ranije sklopljenom dogovoru s Rusima svoju kandidaturu za predsjednika trebalo da obnaroduje prije Nove godine.Udaljavanje Nikolića od stranke u čijem je osnivanju učestvovao počelo je još prošle godine. Ove godine krajem oktobra nije došao ni na rođendan ni na slavu partije.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *