hamburger-icon

Kliker.info

Nezavisnost u stanju mirovanja : Puigdemont pozvao na mirno suprotstavljanje Španiji

Nezavisnost u stanju mirovanja : Puigdemont pozvao na mirno suprotstavljanje Španiji

28 Oktobra
16:24 2017

Separatistički katalonski lider Carles Puigdemont pozvao je Katalonce da se mirno suprotstave preuzimanju kontrole od strane Španije. Televizijsko obraćanje je djelovalo kao da odbija prihvatiti svoju smjenu koju je naložila španska centralna vlast.

Puigdemont je u izjavi, koja je izgledala kao da je ranije snimljena, rekao “nastavićemo da radimo na izgradnji slobodne zemlje”. Španski TV kanal La Sexta je istovremeno prikazao snimak uživo iz Girone, koji prikazuje Puigdemonta kako ruča u baru u centru rodnog grada i kako ga povremeno prekidaju mještani kako bi uslikali selfie s njim.

Puigdemontov nastup na kanalu javnog regionalnog emitera TV3 prikazao je da govori s podijuma sa zvaničnim grbom katalonske regionalne vlade. Iza njega su bili zastava Katalonije i Evropske unije, ali ne i Španije.

Španija je u subotu rano ujutru objavom u Službenom glasniku i zvanično preuzela direktnu kontrolu nad Katalonijom, raspuštajući regionalnu vladu i parlament, čiji su separatistički poslanici u petak proglasili nezavisnost.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku