hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Ogrešević potvrdio : NES i Stranka za BiH neće biti dio vlasti na državnom nivou

Nermin Ogrešević potvrdio : NES i Stranka za BiH neće biti dio vlasti na državnom nivou

05 Januara
17:05 2023

Nermin Ogrešević, lider NES-a, kazao je nakon današnjeg sastanka Osmorke s SNSD-om da ta stranka i Stranka za BiH neće učestvovati u radu Osmorke na državnom nivou.

“Ekskluzivno da vam kažem da SBiH i NES neće biti većina na državnom nivou. U svim dubinskim aspektima problem je bio u komunikaciji i nije bilo dovoljno informacija. Mi smo pitanje državne imovine problematizirali”, kazao je Ogrešević.

Istakao je da su njegova stranka i Stranka za BiH tražili od SNSD-a da povuče sporni Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Mišljenja je da NES i Stranka za BiH trebale imati četiri ministarstva i rukovodeće pozicije na državnom nivou. Kazao je i kako ostatak stranaka Osmorke sa SNSD-om razgovara o potpisivanju sporazuma sa Islamskom zajednicom i pitanju bosanskog jezika u institucijama.

“Mi nismo zadovoljni sa potezima koji su povučeni. To je u redu. Kolege i njihove političke stranke mogu imati drugačije mišljenje i možda znaju nešto više. Mi smo dali šansu procesu da se vodi. Rezultat je takav da bi NES i Stranka za BiH mogle nositi taj teret vlasti i odgovornosti pod ovim uvjetima na nivou države”, kazao je Ogrešević.

Dodao je na kraju da iz Osmorke ne izlaze radi SDA i DF-a i da te stranke imaju svoje politike.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku