hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić: CIK priprema odluke koje nisu ništa drugo nego državni udar na BiH!

Nermin Nikšić: CIK priprema odluke koje nisu ništa drugo nego državni udar na BiH!

Novembar 06
15:15 2018

Predsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić poručio je danas na konfreneciji za novinare da Centralna izborna komisija priprema odluke koje nisu ništa drugo nego ”državni udar na Bosnu i Hercegovinu”.

Lider SDP-a kazao je da je i ranije upozoravao na djelovanje CIK-a naglasivši da je krajnje vrijeme da ”CIK shvati da niko u ovoj zemlji ne može biti iznad Ustava i zakona”.

”Upozoravali smo i pokušali pozvati ljude iz CIK-a da shvate da niko u ovoj zemlji ne može biti iznad Ustava i zakona. Prema informacijama koje imamo, CIK ovih dana razmatra i ima želju da donese odluku nešto radikalniju nego što je bila ona o kojoj smo prošli put govorili. Nema nikakvog spora da CIK može donijeti odluku o raspodjeli mandata uz poštivanje Ustava, osnova za izračun broja delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH treba biti popis iz 1991. godine.

Da iz svakog kantona u Dom naroda ide po jedan predstavnik iz svakog konstitutivnog naroda ukoliko je najmanje jedan izabran. Sve ostalo je neustavno i sve drugo će biti predmet i krivične odgovornosti članova CIK-a. Mislim da se niko ne treba zavaravati u CIK-u i da ovakvim ponašanjem i kršenjem Ustava ustvari ne mogu imati ni imunitet. Mislim da niko, a pogotovo CIK nema pravo kršiti Dejtonski sporazum jer BiH ni u Dejtonu nije bila podijeljena na tri etničke državice”, kazao je Nikšić, prenosi N1.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *