hamburger-icon

Kliker.info

Neka visi Pedro : Begović neće biti na spisku za Rumuniju

Neka visi Pedro : Begović neće biti na spisku za Rumuniju

13 Februara
15:24 2011

Na prijedlog selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je obavijest FIFA-i i Stoke Cityju zbog toga što Asmir Begović nije došao na prijateljsku utakmicu sa Meksikom.Međutim, iako pravila FIFA-e govore da igrač koji se ne odazove u reprezentaciju bez valjanog razloga ne smije igrati za svoj klub pet dana nakon reprezentativne utakmice, Begović je  jučer branio za Stoke."Ja sam uradio ono što sam rekao i ono što je u krajnjem slučaju bila moja obaveza. Rekao sam čelnim ljudima našeg saveza da obavijeste FIFA-u i Stoke o slučaju Begović i oni su to uradili, no otočki klub je rizikovao i jučer je Asmir bio u sastavu", rekao je Sušić za SportSport.ba i dodao:

"Šta će dalje biti doista ne znam. Tokom jučerašnjeg dana zvao me jedan rezervni igrač Stokea koji dobro govori francuski jezik. Pričali smo petnaest minuta, oni su htjeli da mi povučemo tu obavijest, no izričito sam bio protiv toga. Mislim da će Stoke biti kažnjen, no ponavljam, to me previše ni ne zanima. Asmir i njegov klub bili su nekorektni, pa im se valjda u jučerašnjem susretu to i vratilo."Šta dalje što se tiče Begovića i Senijada Ibričića, koji također nije bio u Atlanti, dok će danas odigrati nekoliko minuta u dresu Hajduka u prijateljskom susretu sa Slavijom.

"Asmiru, Senijadu i svim igračima koji žele igrati za reprezentaciju vrata nacionalnog tima su otvorena. Šta dalje? Doista teško pitanje. Konačnu odluku nisam donio, no siguran sam da Begović za duel sa Rumunijom neće biti u kombinacijama. Imamo dva kvalitetna golmana, Kenana Hasagića i Ibrahima Šehića, i najbitnije je da oni budu zdravi pred spomenuti susret. Dakle, Begoviću vrata reprezentacije nisu zatvorena, no sa Rumunijom i ubuduće, ukoliko ne promijeni svoje ponašanje, neće biti u kombinacijama. Asmir je sasvim solidan momak i mislim da menadžer i njegov klub prave veliki pritisak na njega, ali već drugi put mu se događaju ovakve stvari, tako da mora biti sankcionisan", rekao je Sušić i dodao:

"Kod Ibričića je malo drugačija situacija. Ovo mu je, da tako kažem, bio prvi prekršaj. Doista ne znam šta da vam kažem. Nisam još uvijek donio nikakvu odluku što se tiče Senijada. Vidjet ću u narednim danima šta i kako. Malo sam i tužan jer došla su neka nova vremena. Igračima su bitniji klubovi nego reprezentacija, no šta je tu je. Moramo svi raditi u interesu reprezentacije ukoliko želimo uspjeh". (Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku