hamburger-icon

Kliker.info

Narodnoj skupštini proslijeđena inicijativa za neovisnost RS-a

Narodnoj skupštini proslijeđena inicijativa za neovisnost RS-a

10 Jula
21:42 2008

Vlada Republike Srpske danas je razmatrala Mišljenje na Inicijativu o proglašenju neovisnosti RS-a, koju je uputilo Udruženje Srpski narodni pokret – Izbor je naš iz Banja Luke, te odlučila da će, u skladu s Ustavom RS-a, nakon pribavljanja stručnih tumačenja, mišljenje o pokrenutoj inicijativi, dostaviti Narodnoj skupštini RS-a.
 
Inicijativom o proglašenju neovisnosti Republike Srpske, upućenu od strane Udruženja Srpski narodni pokret – Izbor je naš iz Banja Luke, traži se od Narodne skupštine RS-a da proglasi neovisnost RS-a
 
Entitetska Vlada odlučila je da se zatraže i dodatna tumačenja u vezi s ovom inicijativom, priopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.
 
Podsjećamo, ranije je mišljenje o Čankovićevoj inicijativi dao Sekretarijat za zakonodavstvo RS-a u kojem stoji da je pravni status RS-a određen Ustavom, koji opet predviđa da prijedloge za promjene Ustava mogu pokrenuti predsjednik RS-a, Vlada ili najmanje 30 narodnih zastupnika. O tim prijedlozima bi se, potom, izjašnjavala Narodna skupština RS-a većinom glasova.

Sekretarijat za zakonodavstvo je ocijenio da Čankovićeva inicijativa i ne može biti razmatrana, jer on nije ovlašteni predlagač za bilo kakve promjene pravnog statusa RS-a.
 
Čanković je uime svoje nevladine organizacije pokrenuo inicijativu za proglašenje neovnosti RS-a iz, kako je naveo, nametnute Bosne i Hercegovine.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku