hamburger-icon

Kliker.info

Nakon Župljanina u Hagu Karadžić, Mladić i Hadžić

Nakon Župljanina u Hagu Karadžić, Mladić i Hadžić

13 Juna
02:51 2008

Slovenski eurozastupnik i izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je u srijedu akciju kojom je u Srbiji uhićen optuženik za ratne zločine u BiH Stojan Župljanin ocijenivši da je to dobar znak da će uskoro biti uhićeni i ostali haški bjegunci.

To je dobar signal da će "uskoro biti izručeni" i ostali haški bjegunci, Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Goran Hadžić, kako bi Srbija mogla ispuniti potpunu suradnju s Haaškim sudom, te napredovati u približavanju Uniji, rekao je Kacin u izjavi za javnost, koju su prenijeli slovenski mediji.

"Uhićenje Župljanina  otvara mogućnost da se kod građana Srbije i EU-a obnovi  povjerenje u  rad i djelotvornost državnih ustanova Srbije. To je dokaz da je Srbija sposobna naći i uhititi optužene za ratne zločine, te pozitivan signal da će uskoro biti izručena i preostala tri bjegunca", naveo je Kacin u priopćenju za javnost.

Kacin je uz to ponovio da samo puna suradnja Srbije s Den Haagom omogućuje ostvarenje potpisanog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i njezin napredak prema punopravnom članstvu u EU-u.

(Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku