hamburger-icon

Kliker.info

Nakon otmice Igora Fehira, Grad Rijeka upozorava: Čuvajte se trgovaca organima!

Nakon otmice Igora Fehira, Grad Rijeka upozorava: Čuvajte se trgovaca organima!

02 Jula
02:39 2012

Igor Fehir, 24-godišnji Riječanin koji je nestao u četvrtak oko 15 sati kada se biciklom udaljio iz obiteljske kuće, pronađen je u Italiji, nedaleko od Vicenze. Prema prvim informacijama, uspio je pobjeći svojim otmičarima!Dok je vozio bicikl, Igora su presrela tri muškarca. Vozili su kombi i bili odjeveni u uniforme hrvatske policije. Lažni policajci uspjeli su ugurati Igora u kombi, te su se zaputili prema Italiji. U Vicenzi je uspio pobjeći svojim otmičarima, utrčati u trgovinu i zatražiti od djelatnice da pozove policiju.

Majci poslao poruku da je pobjegao otmičarima

Talijanska policija za Novi list potvrdila je da je Fehir pronađen. "Mladić je tijekom popodneva poslan na detaljan pregled zdravstvenog stanja u bolnicu u Vicenzi, nakon čega ćemo uzeti iskaz i slučaj staviti u daljnju obradu", kaže glasnogovornik policije u Vicenzi. Hrvatska policija surađuje s talijanskim kolegama i očekuju Fehirov povratak u domovinu. Informacija o pozadini otmice za sada nema. No, da je Fehir bio otet, novinarima je potvrdila njegova majka Ružica. Kaže da joj je sin poslao poruku u kojoj je stajalo da su ga otela tri kriminalca maskirana u hrvatske policajce. Poruku je poslao nakon što se uspio osloboditi i pobjeći otmičarima.

Otišao na vožnju bicikom i nije se vratio

Igor je nestao u četvrtak, nakon što je oko 15 sati otišao na vožnju biciklom. Pozdravio se s majkom i krenuo na svoju uobičajenu vožnju, rutom kojom se redovito vozio na biciklu. Kada je pala noć i roditeljima je postalo jasno da se Igor ne vraća, pokušali su da dobiti na mobitel. No, Igorov telefon bio je isključen. Zabrinutim roditeljima nije ostalo ništa nego da se upute u policiju. Igorova fotografija sutradan je objavljena na stranici Nestali.hr, te je pokrenuta potraga. Istovremeno, njegovi prijatelji organizirali su se preko Facebooka i također dogovarali kako bi mogli pomoći policiji u potrazi.

Oteli ga trgovci organima?

Grad Rijeka na svojoj Facebook stranici je objavio da su Fehira oteli trgovci organima! "Prema posljednjim informacijama, otet je prilikom vožnje biciklom na području Bregi, od strane tri otmičara odjevene u odore hrvatskih policajaca. Otmičarima je pobjegao u Vicenzi, a na sebi ima posjekotine od škara i noževa po tijelu. Pretpostavlja da je otet od trgovaca organima. Iako su informacije još neslužbene, pozivamo Vas sve na pojačani oprez i izbjegavanje samostalnog kretanja u nenaseljenim područjima", poručuje Grad Rijeka.

Trgovina organima već godinama veliki globalni problem

Međunarodna trgovina organima već godinama predstavlja ozbiljan problem u svijetu. Glavni razlog je porast bolesti koje zahvaćaju bubrege i nedostatak bubrega za transplantaciju. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), 2005. godine bilo je dostupno tek 10 posto potrebnih bubrega za transplantaciju. Zbog nestašice organa tako je procvjetalo crno tržište. Zemlje koje imaju najvećih problema s trgovcima organima su Izrael, Egipat, Brazil, Južna Afrika, Indonezija, Indija i Irak.(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku