hamburger-icon

Kliker.info

Nakon Azre Bašić u Americi uhapšen i njen brat Almaz Nezirović

Nakon Azre Bašić u Americi uhapšen i njen brat Almaz Nezirović

30 Aprila
06:23 2011

Agenti američke Imigracione komisije stigli su u BiH da bi saslušali logoraše iz Dervente nakon što je u Americi uhapšen 52-godišnji Almaz Nezirović koji je osumnjičen za teške ratne zločine u Bosni. On je rođeni brat Azre Bašić koja je također u američkom zatvoru zbog mučenja logoraša. Nju se američki mediji prizvali „krvavom Azrom".Američki agenti u dva dana saslušali su osam Dervenćana srpske nacionalnosti koji su bili zatočeni u logoru u Derventi.

Almaz Nezirović, koji je prije rata bio radnik u „Unisu", u logoru je bio stražar i zapamćen je, kao i njegova sestra Azra Bašić, kao okrutni mučitelj zatočenika. Posebno ga pamte po tome što je logorašima lomio prste „da se više ne mogu krstiti".

To što je Almaz Nezirović radio bilo je užasno. Pored ostalog tjerao nas je da se skinemo goli, da pužemo, lajemo, jedemo travu po kojoj su logoraši prije toga morali da mokre, da udaramo jedni druge, da jedan drugog ljubimo u stražnjicu – ispričali su logoraši iz Dervente kojima je najavljeno da će morati putovati u Ameriku kako bi svjedočili na suđenju Neziroviću.Almaz Nezirović emigrirao je u SAD 1997. godine i do hapšenja je živio u gradiću Raonake u državi Virdžiniji. Dobio je i američko državljanstvo, ali ga to neće spasiti od suđenja i  izvjesne robije. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku