hamburger-icon

Kliker.info

Najveća donacija dosad : Šef Twittera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Najveća donacija dosad : Šef Twittera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

10 Aprila
04:35 2020

Usmjerit ću milijardu dolara vlastitog kapitala u korist globalne borbe protiv koronavirusa, objavio je suosnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey.

Oglasivši se, a gdje drugo, nego na svom Twitter profilu, Dorsey je najavio da će milijardu dolara prebaciti iz Squarea čiji je vlasnik u dobrotvorni fond iz kojeg će se financirati borba protiv koronavirusa.

– Nakon što ‘razoružamo’ pandemiju, fokus fonda će se prebaciti na promicanje zdravlje i obrazovanje djevojčica. Fond će raditi transparentno u svim pravcima svoga djelovanja – poručio je suosnivač Twittera, upozorivši kako doniranih milijardu dolara predstavlja 28 posto njegova bogatstva.

U nizu globalnih donacija za borbu protiv koronavirusa koje su poduzele kompanije i poduzetnici, Dorsey je dosada dobacio najdalje. Među prvima, suosnivač Alibabe Jack Ma donirao je Europskoj uniji dva milijuna zaštitnih maski, a otprilike istu pomoć uputio je i SAD-u, Japanu i Južnoj Koreji.

Bill Gates i njegova supruga Melinda osigurali su 100 miliona dolara za istraživanje lijeka protiv koronavirusa. Najveći poduzetnik u Hong Kongu Li Ka-Shing najavio je upućivanje donacije od 13 milona dolara liječnicima u Wuhanu u Kini gdje je izbila epidemija koronavirusa.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg dosada je donirao 25 miliona dolara za borbu protiv COVID-a 19. Donaciju od 2,2 milijuna dolara u iste svrhe odvojio je i osnivač fondacije Otvoreno društvo George Soros, najavivši kako će novac usmjeriti u rodnu Budimpeštu i Milano.

Među europskim multimilijarderima, prvi je s donacijom za borbu protiv koronavirusa reagirao kralj talijanske mode Giorgio Armani, poklonivši milion i 430 hiljada dolara zdravstvenom sistemu  Italije.

Najveći poduzetnik u Indiji Mukesh Ambani najavio je donaciju od 66 miliona dolara tamošnjim vlastima za suprotstavljanje širenju epidemije koronavirusa. Portal Business Insider procjenjuje da je globalnoj borbi protiv pandemije koronavirusa dosada donirano oko milijardu i 200 miliona dolara iz imovine najbogatijih ljudi današnjice.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku