hamburger-icon

Kliker.info

Najpoznatija hrvatska iscjeliteljica Fatima : Cijela estrada je na kokainu

Najpoznatija hrvatska iscjeliteljica Fatima : Cijela estrada je na kokainu

12 Juna
14:39 2012

Gračac, pedesetak kilometara od Knina, destinacija je koju mnogi pohode isključivo zbog Fatime Tomičić, najpoznatije duhovne iscjeliteljice u Hrvatskoj. Gračac, zapušteni lički gradić kojeg bi se, sudeći po siromaštvu i razrušenim kućama, lako moglo smjestiti i negdje u Bosnu, postao je odredište mnogih oboljelih koji pomoću alternativne medicine žele ozdraviti. Zbog Fatiminih bioenergetskih sposobnosti ovaj gradić dospio na mapu najposjećenijih hrvatskih mjesta. Fatima je rodom iz Maglaja, a sudbina ju je godinu dana pred početak rata u Hrvatskoj dovela u ovo mjesto. “Potičem iz porodice koja nikada nije bila sretna. Otac je bio pijanac od kojeg smo svi strahovali i odlučila sam pobjeći od svega. Igrom slučaja sam u Gospiću dobila posao nakon što sam završila medicinsku školu.

Radila sam kao konobarica kada me je zatekao rat”, priča nam “čudotvorka” Fatima Tomičić. Dvije je godine bila pripadnik Hrvatske vojske, prošla je skoro sva krajiška ratišta pomažući ranjenim vojnicima. Istovremeno se i u njenom životu odvijala drama: naime, u petom mjesecu trudnoće napustio ju je suprug kojeg je upoznala u ratnim danima. Nakon što je okončana vojna akcija Oluja iz Gospića je Fatima poslom došla u Gračac i tu se odlučila nastaniti. Udala se za Predraga, s kojim ima dvoje djece, no kaže kako se tada našla opet pred bračnim brodolomom. “Vremena su bila teška, nije bilo posla niti bilo kakve perspektive i oboma nam je dijagnosticiran teški oblik depresije. Mislila sam da će mi se život opet raspasti”, kaže nam Fatima. U očaju, kao što to, uostalom, rade mnogi u Bosni, odlučila je za rješavanje životnih problema obratiti se hodži. No, ono što joj je on rekao nije mogla ni slutiti. “Kazao mi je da sam predodređena da pomažem ljudima, da je to moja sudbina.

 On me uputio u tajne iscjeliteljstva, dao mi hamajlije koje je čuvao decenijama. Bila sam ponosna, jer je umjesto svojoj djeci to odlučio pokloniti meni. Ne bavim se magijom, uvijek ljudima kažem da prvo odu doktoru, da poslušaju njegove savjete, pa ako misle da nema nade, tek da onda dođu kod mene”, objašnjava Fatima Tomičić. Nije planirala baviti se iscjeliteljstvom kao poslom, no nakon što je pomogla rođacima i prijateljima, za nju se pročulo prvo u Hrvatskoj a zatim i van granica Hrvatske. “Za pomoć mi se obraćaju ljudi iz Slovenije, Njemačke, Italije… Jedna mi je porodica platila put u Švicarsku, bila sam kod njih sedam dana kako bih pomogla njihovom djetetu”, kaže duhovna iscjeliteljica Fatima.Ona svoje brojne pacijente uglavnom liječi olovom i molitvama, jer olovo, kako tvrdi, uz njezinu bioenergiju apsorbira sve loše u ljudskoj duši. Na hamajliji su dove na arapskom jeziku, a uz nju se koristi i brojanicom, tespihom te sokom od šafrana.

No, iako sugrađani iz Gračaca blagonaklono gledaju na Fatimin liječnički posao, tvrdeći kako u poslu kojim se bavi i za koji uredno plaća porez državi nema ničeg lošeg, Fatima se često nalazila na udaru onih koji smatraju kako je njezin posao đavolski. Franjevci iz lokalne crkve na nedjeljnoj su se misi obrušili na nju i njezin posao, tražeći da ju se otjera iz grada zbog “đavolskih poslova kojima”, kako kažu, “obmanjuje ljude”. Ovaj je slučaj doveo i do raskola među tamošnjim franjevcima jer većina od njih tvrdi kako je sve dok Fatima državi uredno plaća porez treba ostaviti na miru. “Vjera sa takvim njihovim ponašanjem nema nikakve veze. U pitanju je samo ljubomora i ništa više. Ja pomažem ljudima, a mojim kritičarima to ne ide od ruke. Moj je suprug katolik, moje je dvoje djece kršteno i oni su katolici. Iscjeljenje se temelji samo na molitvama, obraćamo se istome Bogu, bez razlike, ali to izgleda ništa ne znači.

Očito mi nije mjesto u Gračacu, u Hrvatskoj za koju sam se i u ratu borila, ali ja ću ostati ovdje i neću dopustiti da mene i moju porodicu bilo ko tjera samo zato što se zovem Fatima i što molitvom liječim ljude”, U prostorijama u kojima obavlja seanse sa pacijentima Fatima čuva i fotografije nekih od svojih najpoznatijih klijenata. Među njima su poznati političari iz Hrvatske i Slovenije, ugledni parlamentarci i visoki vladini dužnosnici. U ladicama su i dokumenti o susretima sa nekim od najvećih muzičkih zvijezda iz Hrvatske i BiH. No, fotografije najpoznatijih bh. pjevača, uglavnom onih koji su u turbo-folk vodama, Fatima nam ne želi pokazati. “Vi ih sve znate, pa ćete ih prepoznati i onda pisati o tome kako dolaze kod mene, pa mi to može stvoriti neugodnosti”, pojašnjava Fatima, no kaže kako svi pjevači dolaze isključivo zbog ovisnosti o kokainu. “Svi su na toj drogi, to je među njima prava pošast. Uglavnom su to pjevači narodne muzike, jer oni jedini i imaju para za tu ‘skupu zabavu’. Što se političara tiče, oni pate od depresije ili straha od toga da će im supruge saznati za njihovu ovisnost o kockanju ili vanbračnim izletima”, odaje nam “liječničku tajnu” duhovna iscjeliteljica Fatima Tomičić. N.H. (Slobodna Bosna)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku