hamburger-icon

Kliker.info

Naftna mrlja uzima danak : Smjena ili ostavka direktora British Petroleuma?

Naftna mrlja uzima danak : Smjena ili ostavka direktora British Petroleuma?

26 Jula
03:54 2010

Direktor BP-a Tony Hazward je smjenjen nakon  kritika zbog načina na koji je riješavao problem naftne mrlje u Meksičkom zalivu, izjavioje  jedan američki zvaničnik. <!–

Naftna mrlja u Meksičkom zalivu (Beta, arhiva)
Naftna mrlja u Meksičkom zalivu (Beta, arhiva)

–>Zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da će smjena Hejvorda danas biti zvanično objavljena. BBC je jučer  objavio da će Hayward podnijeti ostavku, ali da su u toku pregovori o uslovima njegovog odlaska sa položaja.Zvaničnik SAD je rekao da ga je o tome prošle nedjelje obavjestio viši zvaničnik BP-a.

Najveće šanse za novog direktora BP-a ima jedan od šefova te kompanije Bob Dadlyi koji trenutno nadzire operacije u vezi s naftnom mrljom.Smjenu na čelu kompanije trebalo bi da odobri i bord BP-a. Hayward je napravio nekoliko grešaka u javnosti, kao kada je rekao da bi želio da "opet ima život" i kada je otišao na trke jahtama u vrijeme kad je naftna mrlja stigla do obala SAD. Portparol BP nastojao je da ublaži medijske špekulacije o odlasku Haywarda, rekavši da on "ostaje direktor" i da "uživa povjerenje" rukovodstva kompanije. (Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku