hamburger-icon

Kliker.info

Načelnik Općine Prozor-Rama potvrdio : “Osnivamo novu stranku, HDZ je potpuno skrenuo s puta”

Načelnik Općine Prozor-Rama potvrdio : “Osnivamo novu stranku, HDZ je potpuno skrenuo s puta”

19 Oktobra
15:17 2022

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević komentarisao je izbore koji su održani u Bosni i Hercegovini 2. oktobra, tačnije navodne izborne krađe, te je najavio i osnovanje nove stranke u Bosni i Hercegovini.

“Te izborne nedjelje meni su se javljali mnogi i ukazivali na brojne nepravilnosti na biračkim mjestima. Nakon toga, ljudi su dolazili i u ured, s nekima sam telefonski razgovarao. Uglavnom su mnogi ukazivali na velike prijevare i krađe na biračkim mjestima. Dobio sam i nekoliko pismenih prijava. Uglavnom, tvrdnje su bile da su mnogi glasovali, ne samo za sebe, već i za više osoba. Da su neki birački odbori organizirano glasovali i ubacivali u glasačke kutije veliki broj, stotine, glasačkih listića u ime onih koji tu uopće nisu”, naveo je Ivančević.

On je pojasnio da, kao načelnik, nema ovlasti u tom procesu, te da je prijave proslijedi na adresu Središnjeg izbornog povjerenstva.

“Žalosno mi je da se oni koji su dobili te lažne glasove sada pripremaju postati zastupnici u skupštinama i parlamentima, a u kampanji nisu imali nikakav program, nisu čak ništa ni obećali, već ponavljaju godinama iste floskule. Pričaju teze o hrvatskom interesu, a svi vidimo da imaju samo svoj osobni interes, pa i po cijenu lažiranja izbora. Graditi politički status na lažnim glasovima za mene je neprihvatljivo i ja se od takve politike odmičem što dalje mogu”, poručio je Jozo Ivančević.

Načelnik općine Prozor-Rama najavio je i “novi oblik političkog djelovanja”.

“Da, upravo tako i to veoma brzo. Poznato je da se cijeli bivši općinski odbor HDZ 1990 u Prozoru-Rami, a riječ je o 24 osobe (svi osim jednog člana), distancirao od politike Devedesetke u zadnje vrijeme, i to isključivo zbog toga što se predsjedništvo te stranke preobrazilo u glavnog suradnika Čovićeve promašene politike i odstupilo od svih načela koja su bila vodiljom ove stranke kao nekada najuspješnije oporbene stranke Hrvata.

Došli su i ovi nedavni izbori, Devedesetka u Rami je sudjelovala u krađi tuđih glasova, u lažiranju izbornih rezultata, i tada su potvrdili da su postali dijelom one skupine čiji interesi nikada nisu bili narod već oni sami sebi. Sada je više nego jasno da nama, koji smo za cilj imali boljitak cijelog naroda, u tom društvu nije mjesto. Zato je u pripremi osnivanje nove stranke, sa sjedištem u Prozoru-Rami, jer su nam i ambicije vezane za rad u našoj općini.

Radna grupa već priprema sastanak inicijativnog odbora na kojemu ćemo dogovoriti ime, usvojiti nacrt vizije i misije, programske ciljeve, te dogovoriti osnivačku skupštinu vjerojatno za prosinac ove godine. Činjenica da su u HDZ-u 1990 skrenuli potpuno s puta koji je proklamiran još 2005. i 2006. prilikom osnivanja, i postali priljepak HDZ-a BiH, sada je njihov problem. Nama je potpuno jasno da uz mostarsku politiku Rama nema nikakvih šansi, zato ćemo se dobro potruditi da ova njihova nova kreatura nastala na krađi tuđih glasova (tko zna čijim novcem) ne napravi veliku štetu ramskom narodu”, podcrtao je načelnik ove općine.

Kako je pojasnio, vidi se da su “oni spremni potpuno zaustaviti svaki napredak ove općine, sve kako bi se domogli vlasti u njoj” te je dodao da je mnogo takvih primjera.

“Od ovog najnovijeg pokušaja zaustavljanja izgradnje nove tvornice, preko zaustavljanja dovršetka “Doma za stare i nemoćne osobe” na Šćitu, do isključenja Rame iz svih upravnih procesa u ‘Elektroprivredi HZHB’ Mostar i u drugim javnim poduzećima. Mi nismo sljedbenici takve politike uništavanja, dodvoravanja, trčanja za vlašću po svaku cijenu. Imamo puno istomišljenika ovdje u Rami, imamo i u našem iseljeništvu, ali i u drugim sredinama koji će nam pomoći u tome.

Jer, mnogima je jasno da je cijelo vrijeme u BiH dominirala protuhrvatska politika upravo od Hrvata koji su tu politiku provodili u korist sebe i svoje stranačke grupe. Kilometrima daleko od interesa hrvatskog i svakog drugog naroda… Mi ćemo kroz novu organizaciju ostati dosljedni u borbi za ramskog čovjeka, onako kako smo to uspješno činili zadnjih desetak godina. Pokušat ćemo biti na korist i ponos svim žiteljima ove općine i vjerujem da ćemo u tome uspijevati još dugo”, zaključio je Ivančević za Ramski vijesnik.

(Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku