hamburger-icon

Kliker.info

Na prostoru bivše Jugoslavije 11 umrlih od korona virusa

Na prostoru bivše Jugoslavije 11 umrlih od korona virusa

23 Marta
14:17 2020

U Sjevernoj Makedoniji Ministarstvo zdravstva objavilo je promjene stanja sa korona virusom. Zabilježena su 22 nova slučaja. Ukupni broj zaraženih korona virusom sada je 136.

U Srbiji su registrovane još 34 osobe pozitivne na korona virus. Sada su u Srbiji ukupno potvrđena 222 slučaja osoba pozitivnih na korona virus. Vlada ove države ranije je donijela nove mjere u cilju suzbijanja širenja zaraze, uvela policijski sat te ograničila kretanje starijih od 65 godina.

Do ponedjeljka ujutro, u Hrvatskoj je zabilježeno 306 slučajeva zaraze korona virusom. Ova država uvela je set posebnih mjera koje su usmjerene strožem socijalnom distanciranju, te priprema privremenu zabranu kretanja preko graničnih prijelaza.

U Bosni i Hercegovini dosad je potvrđeno 128 slučajeva zaraze, od čega su i prva tri u Sarajevu. Ta zemlja proglasila je stanje prirodne ili druge nesreće u zemlji izazvane pandemijom korona virusa.

U Crnoj Gori je u nedjelju navečer registrovan prvi smrtni slučaj.

Broj smrtnih slučajeva u svijetu od posljedica zaraze korona virusom u ponedjeljak je porastao na preko 15.000, kažu podaci koje je skupio Univerzitet Johns Hopkins u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako prenosi Anadolija, virus se proširio na najmanje 167 zemalja, a umrlo je ukupno 15.308 ljudi, dok ih se oporavilo 100.165 ljudi.

Iako Kina ima najviše potvrđenih slučajeva sa gotovo 81.500, u Italiji je zabilježeno najviše smrtnih – 5.476.

U Kini je do sada bilo 3.270, u Španiji preko 1.800 ljudi, a u Iranu skoro 1.700 žrtava.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *