hamburger-icon

Kliker.info

Na crtu Čoviću : Komšić najavio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH! (Video)

Na crtu Čoviću : Komšić najavio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH! (Video)

Januar 11
23:39 2018
Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić potvrdio je  da će biti kandidat za člana Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda na Općim izborima u oktobru.

“Kako sada stvari stoje biću kandidat za člana Predsjedništva BIH. Ove ucjene u vezi sa retrogradnim prijedlogom Izbornog zakona moraju prestati. Moja kandidatura je jedan od načina i političkih mehanizama”, rekao je Komšić  za portal Vijesti.ba.

Sličnu  izjavu je nešto ranije  dao i u programu TV Hayat  kada je  isamo istakao   da je  trenutno mentalno jači nego fizički jer ima probleme sa kukom ali da će “i to srediti”.

Lider Demokratske fronte  nije precizirao  hoće li  biti kandidat DF-a ili pak zajednički kandidat DF-a i SDP-a. Ova izjava inače  dolazi u vrijeme kada su počela lobiranja za izmjene Izbornog zakona BiH. Najveći pritisak za izmjene izbornog zakondavstva vrši HDZ BiH koji se najviše i pribojava Komšića kao mogućeg kandidata.

Komšić je dužnost člana Predsjedništva BiH obavljao  u dva uzastopna mandata od 2006. do 2014. godine. Komšić je na izborima 2010. kao kandidat za člana Predsjedništva BIH osvojio 336.961 glasova birača.

( Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *