hamburger-icon

Kliker.info

Muke po Mehi : Kodri tim sastavljali Muzurović, Sredojević, Arapović, ..

Muke po Mehi : Kodri tim sastavljali Muzurović, Sredojević, Arapović, ..

21 Januara
12:50 2008

Dok Lotan Mateus, nesuđeni bh. selektor traži novu "žrtvu" i krije tragove od ukrajinske mafije zbog njegove nove ljubavnice, a Zlatko Kranjčar na nedjeljnoj misi zahvaljuje autoru ovog teksta što ga je zaustavio na putu do "Slatkog ćošeta", i "omogućio" mu da od Zdravka Zubaka, zagrebačkog tajkuna iz Sesveta, izvuče pogolemu svotu eura, dotle se Meho Kodro kupa u znoju. Definitivno smo zemlja sa najviše reprezentativaca.  Nastavlja se hiper produkcija započeta iz prošlog ciklusa, kada je kroz reprezentaciju prodefiliralo šezdesetak znanih i neznanih igrača. Spisak se mijenja kao cijene na njujorškoj berzi. I Kodro, ni kriv ni dužan, nastavio je praksu svog prethodnika. Da stvar bude zanimljivija Kodri je oko spiska «asistirao» Fuad Muzurović. Kodro i njegov prvi saradnik Elvir Bolić našli su se na brojnim mukama, zato što je reprezentacija prihvatila meč u Japanu u terminu, kada niti jedan klub nije obavezan pustiti igrače. Znali su to i «pregovarači» i nikom nije palo na pamet da utakmicu pomjeri šest dana kasnije (6. februar), kada bi selektor mogao imati sve kandidate na raspolaganju.Za razliku od Kodre, Bolić je bijesan. – Ovo se više ne smije ponoviti. Najidealnije bi bilo da se utakmica otkazala, ali to nije moguće, jer bi platili veliku odštetu. Ovo je prilika da vidimo kvalitet domaćih igrača. Kodro i ja smo zvali neke trenere kako bi nam pomogli oko izbora novih kandidata, nakon brojnih otkaza – rekao nam je Bolić.Proteklih je dana bilo «živo» u prostorijama Saveza. Elmir Pilav, iz međunarodnog odjela, neprestano je mijenjao rolne na telefaksu i popunjavao nove formulare za vize. Ko god je ušao u Savez predložio je po nekog igrača. Kodro je zatražio pomoć od Muzurovića, koji je izdiktirao nekoliko imena, koje je zvao u svom mandatu. Po istom zadatku svratio je i Husnija Arapović, selektor A – reprezentacije. I on je donio preporuke za svoje kandidate. Na telefonskoj vezi selektor je bio sa Anelom Karabegom i Emirom Tufekom. Bivši igrači su mu predložili Amera Jugu i Igora Čagalja. Karabeg je bio trener u Šibeniku Čagalju, koji je rođen u Doboju, ali je godinama u Hrvatskoj. On će morati u narednih «nekoliko sati» srediti bh pasoš, kako bi putovao u Japan. Miralem Pjanić mjesecima čeka i ko zna dokada će čekati. Osim Tufeka, Karabega, Muzurovića, Arapovića i Borče Sredojević je selektoru ponudio neka imena. I niko od brojnih stručnjaka nije se sjetio Bojana Regoje, dugogodišnjeg kapitena Slavije, ni Dalibora Šilića, koji tu dužnost obnaša u Širokom. Nema ni Edina Dude, Damira Hadžića, Josipa Lukačevića, Emira Hadžića… Kodrini «sufleri» nisu se sjetili ni Saida Husejnovića, nogometnog dragulja, pa su selektoru (ne)svjesno navukli bijes čelnika Slobode. Sloboda je u vrhu, prošla je u kupu, ima darovitih igrača, ali nema za reprezentaciju, po ocjeni onih koji su selektoru asistirali.

Igrat će ko dođe   Premda se Kodro nada da neće više biti otkaza, konačan spisak znat će se koji sat prije utakmice u Japanu. Igrat će ko stigne u Tokio. Do tada je sve moguće. Kodri je najteže. Nema pravi uvid u domaću ligu, pa se kolegijalno oslonuo na domaću struku. Koji su iskoristili priliku i gurali neke svoje "talove." Čudno je da na konsultacijama nije bilo Šenera Bajramovića, koji je nedavno sa olimpijskom reprezentacijom, ostavio solidan dojam na turneji u Turskoj. Moguće da se iza nekog ćoška grohotom smije Ahmet Pašalić, bivši direktor. Ni u njegovo vrijeme nije bilo sličnog cirkusa oko spiska. Bilo kako bilo, Kodro nije dobio priliku za "sto dana mira." Naprotiv, gurnut je u vatru na startu. Unatoč brojnim problemima, selektor je optimist, za razliku od prethodnika, koji su, u pravilu, prije svake utakmice "kukali i plakali" tražeći raznorazne alibije za eventualni neuspjeh. Admiru Vladaviću i Admiru Raščiću, očito leže Japanci. Ovo im je drugi poziv za meč sa Japancima. Igrali su i u Dortmundu, kada smo remizirali (2:2) sa ekipom koju je tada vodio brazilski stručnjak Ziko. Osim Vladavića i Raščića, iz ove postave još su bili Hasagić, Spahić i Hrgović.

Novi i stari popis    Kenan Hasagić i Emir Spahić, kandidati su za kapitena. Tu je i Mirko Hrgović, koji je bio Misimovićev zamjenik. Na popisu ima i potpisnika i debitanata i starosjedilaca. Sa prvobitnog Kodrinog spiska ostali su: Hasagić, Spahić, Hrgović… Njima će društvo praviti još: Burić, Jovanović, Žižović, Damjanović, Škoro, Čagalj, Vladavić, Merzić, Raščić, Štilić, Staniša Nikolić, Stevo Nikolić, Vidić, Jugo, Salčinović. Evo onih koji su otkazali: Tolja, Bajramović, Grlić, Papac, Bešlija, Berberović, Krunić, Bajić, Ibišević, Salihović, Maletić, Nadarević, Ibričić, Rahimić, Misimović, Muslimović, Džeko… Klub nije puštao ni Jahića, Ćustovića, ni Radeljića.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku