hamburger-icon

Kliker.info

Muhamed Fazlagić Fazla otpjevat će pjesmu “Sva bol svijeta” na Eurovizijskim pričama (Video)

Muhamed Fazlagić Fazla otpjevat će pjesmu “Sva bol svijeta” na Eurovizijskim pričama (Video)

04 Marta
03:41 2020
 
Posljednjih pet godina Eurostory piše o pričama koje se kriju iza takmičenja na Eurosongu i one će upravo biti prezentovane na manifestaciji u aprilu s početkom u 20 sati u koncertnoj sali De Doelen u holandskom Rotterdamu.

Organizatori najavljuju da će to biti jedinstvena noć ispunjena pričama i pjesmom, uz predstavljanje tri nove holandske knjige povezane s Eurosongom i saradnjom različitih umjetnika.

 
Foto: Eurostory


Tu večer će nastupiti, ali i govoriti o svojoj priči nekadašnji predstavnici zemalja na Eurosongu. Muhamed Fazlagić Fazla koji je predstavljao BiH na Euroviziji ratne 1993. godine podijelit će priču koja se krije iza tog nastupa te će i zapjevati čuvenu pjesmu “Sva bol svijeta”. Eurostory je istakao kako je Fazla doslovno rizikovao svoj život kako bi se takmičio na Eurosongu.


Među izvođačima je i dvojac Madame Monsieur iz Francuske koji je ovu zemlju na Eurosongu predstavio 2018. godine. Riječ je o pjesmi Mercy koja je nastala na osnovu istinite priče o istoimenoj bebi koja je rođena usred Sredozemnog mora na spasilačkom brodu. Madame Monsieur će te posebne večeri razgovarati i o knjizi na kojoj su radili sa holandskom ilustratorkom Saskia Halfmouw. Tekst njihove pjesme postao je prelijepa slikovnica.


Osim navedenih, tu večer će svoje priče i pjesme predstaviti i Heddy Lester koja je Holandiju predstavljala 1977. godine, zatim, Getty Kaspers koja je 1975. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom Teach In i također je predstavljala Holandiju.

I Walter Verdin će podijeliti svoja sjećanja koja ga vežu za ovo tradicionalno muzičko takmičenje. On je nastupao 1983. godine predstavljajući Belgiju s pjesmom Pas de deux i ona je prozvana najčudnijom pjesmom Eurosonga.

Tu noć će začiniti i Konian, autor koji je treći put napisao tekst za pjesmu Eurostoryja koristeći naslove svih ovogodišnjih pjesama za Eurosong i prvi put će je tu noć izvesti.

Bit će još autora koji će tu večer nastupati, a njihova imena bit će objavljena naknadno. Na ovom linku linku možete pratiti sve nove informacije o događaju te kupiti kartu za ovu manifestaciju.
 
(Klix)
Podijeli

4 0 komentara

 1. safet
  safet 04 Marta, 12:28

  ako prica bude istinita onda ce poceti kako su muslimani izvrsili agresiju i zlocin protiv mira i bezbednosti gradjana u BiH, muslimani su ubili srpsku decu i mladence. A onda su kriminalci muslimani sebe lazno predstavljali kao nekakve zrtve na evroviziji pevajuci Sva bol sveta prikrivajuci svoj kriminal i muslimanski zlocin.

  Odgovori
  • Novinar
   Novinar 04 Marta, 12:34

   ili ce muslimani kao i uvek da lazu sami sebe i rodjenu majku. Bosna je lepo profitirala od svakodnevnih lazova i lopova .Samo nastavite i dokrajcite Bosnu i Sarajevo svojim lazima.

   Odgovori
  • Slavko
   Slavko 11 Marta, 01:26

   Lazes lazni Safetu u pitanju ti si sto posto neki Mlade ili Mirkao la laznim imenom Safet, primi kritiku od Slavka.

   Odgovori
   • europski advokat
    europski advokat 29 Marta, 18:32

    carsijski lopovi ne priznaju svoj kriminal i zlocine , nisu ludi da priznaju pa da istina izadje na videlo , muslimani su izvrsili agresi i silovali mnogo dece u Evropi i celome svetu pa i u Holandiji ju , to je prava bol sveta , carsijski kriminalci znaju da su zlocinci i uvek upiru prstom u nekog drugog da bi se izvukli .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku