hamburger-icon

Kliker.info

Mostar: Stotine policajaca će se oštro suprostaviti huliganima

Mostar: Stotine policajaca će se oštro suprostaviti huliganima

19 Juna
21:43 2008

Vršilac dužnosti komesara policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Himzo Đonko izjavio je jučer za «Dnevni avaz» da će se policijske snage oštro suprotstaviti svakom pokušaju pravljenja nereda tokom i nakon utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske koja se igra u petak 20. juna ove godine.

– Bit ćemo rigorozni prema svim huliganima koji pokušaju destabilizirati stanje na ovom području i praviti nerede iz bilo kakvih motiva. Huliganizam je prevršio svaku mjeru i mi nećemo dozvoliti da grupice huligana uznemiravaju i čine nesigurnim hiljade ostalih poštenih i mirnih građana, koji će se zbog njihovog ponašanja osjećati nesigurno – poručio je Đonko.

On nam je kazao  da će povodom ove utakmice na području HNK  biti angažirano tačno 650 policajaca iz Hercegovine, među kojima i značajan broj izuzetno opremljenih snaga Specijalne jedinice za podršku MUP-a HNK, popularnih «kornjača». Također, povodom utakmice  «visokog rizika» u ispomoć kolegama stići će i specijalci iz još dva kantona, njih 60-tak. To znači da će na terenima biti nešto više od 700 pripadnika snaga reda.  Poseban sigurnosni akcent policija će staviti na Mostar, Stolac i Prozor, gdje bi se eventualni obračuni huligana mogli prerasti u međunacionalne sukobe. 

– Takvo nešto nećemo i ne smijemo dopustiti – kazao je Đonko. Odlučno je negirao navode pojedinih medija da su incidenti već dogovoreni. Ističe da policija prikuplja i analizira svaku pa i najmanju informaciju s terena, a kako bi se preduprijedile i najmanje mogućnosti da se dogode incidenti. 

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku