hamburger-icon

Kliker.info

Mostar : Ostavka Bože Ljubića u Vijeću ministara BiH

Mostar : Ostavka Bože Ljubića u Vijeću ministara BiH

04 Novembra
01:59 2008

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić potvrdio je ono o čemu se špekuliralo zadnjih mjesec dana – ostavka u Vijeću ministara na funkciju ministra komunukacija i veza. Kako je Ljubić rekao, ovu odluku je priopćio na sjednici Predsjedništava stranke prije petnaestak dana, te na Središnjem odboru HDZ-a 1990. koji je održan u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.- Ja sam na Predsjedništvu i Središnjem odboru stranke najavio ostavku na mjesto ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara. Radi realizacije ove odluke moram razgovarati sa kolegom Špirićem i predstavnicima parlamentarne većine, a mi smo kao stranka spremni ponuditi kompetnetnu osobu kao zamjenika – izjavio je Ljubić.
Odluka donesena prije
Odgovarajući na novinarska pitanja, predsjednik HDZ-a 1990. je istaknuo kako je ovu odluku donio mnogo prije spomenute sjednice Predsjedništva, ali je ipak čekao određeno vrijeme da je priopći svojim stranačkim kolegama.- Osobnu odluku oko napuštanju Vijeća ministara sam donio mnogo prije nego što sam je priopćio Predsjedništvu. Ona ima osobne i političke razloge. Sada nije trenutak da govorim o tim razlozima. Smatram da svoju energiju i sposobnost je korisnije upotrijebiti na drugom mjestu i toliko za sada o tome – zaključio je Ljubić priču o svojoj ostavci u Vijeću ministara.
Tko je nasljednik?
Od njega smo pokušali dobiti ime osobe koja će biti njegov nasljednik na čelu Ministarstva komunikacija i veza BiH, ali ni Ljubić, niti njegove stranačke kolege nisu željeli otkriti ovaj podatak.- Ne mogu otkriti jer stranka još oko toga nije diskutirala, ali sigurno ćemo ponuditi kompetentnu osobu za ovu funkciju – jedini je odgovor koji se službeno mogao dobiti od vodstva HDZ-a 1990. na pitanje o Ljubićevom nasljedniku. Neslužbene informacije iz HDZ-a 1990. govore kako bi u ministarsku fotelju umjesto Ljubića mogao sjesti Rudo Vidović. Zadnjih dana se špekuliralo sa još nekim imenima, ali čini se kako je ova opcija trenutno najizvjesnija. Do službene 
 potvrde ćemo pričekati još malo (Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku