hamburger-icon

Kliker.info

Misteriozne poruke iz Velike Britanije i Kine : “Suspenzija u Crnoj Gori je presedan u istoriji Vibera”

Misteriozne poruke iz Velike Britanije i Kine : “Suspenzija u Crnoj Gori je presedan u istoriji Vibera”

17 Oktobra
06:29 2016

viber7Direktor komunikacija kompanije Viber za centralnoistočnu Evropu, Vuk Brajović, izjavio je da ta kompanija smatra da je odluka Agencije za elektronske komunikacije – EKIP o suspenziji te mreže bila očekivana i da je to što se, kako je naveo dogodilo u Crnoj Gori bio izuzetak, ako ne presedan u istoriji kompanije.

Viber u svojoj platformi ima antispam funkcije koje djeluju čim se detektuju takve poruke, kazao je Brajović CDT-u.   On je dodao da Viber stoji na raspolaganju svim državnim institucijama Crne Gore sa svim svojim kapacitetima, kako bi se utvrdilo činjenično stanje zbog situacije koja se desila sa slanjem nevjerovatno velikog broja spam poruka.

Podsjećamo, crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost naložila je svim telekomunikacionim operaterima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa jer su te aplikacije “upotrebljene za neželjenu komunikaciju s korisnicima”  i to na dan održavanja redovnih parlamentarnih izbora.

Odluka Agencije je, prema pisanju medija, uslijedila pošto su građanima Crne Gore počele da stižu propagandne poruke iz Velike Britanije i Kine.

Viber i WhatsApp kompanije “kažu da nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i da poštuju najstrože bezbjedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka”, prenose crnogorski mediji.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *