hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro Blažević : Podržite Sušića, niko ne može biti kao ja!

Miroslav Ćiro Blažević : Podržite Sušića, niko ne može biti kao ja!

12 Oktobra
02:39 2010

Samo oni koji ne poznaju Miroslava Blaževića, očekivali su da će bivši selektor udariti po aktuelnom «coachu» naše nogometne reprezentacije. Kojem je karizmatični Ćiro u nasljedstvo ostavio ogromnu hipoteku; sjajan ambijent i uigranu selekciju, koja je izborila plasman u baraž u proteklom ciklusu.- Varaju se svi oni koji misle da ću ja kritikovati Sušića. Čak i da su katastrofalni rezultati, ja bih zaštitio Safeta. Jednostavno on je takav čovjek, a ja sam slab na karaktere i veličine kao što je Sušić.

Zar mislite da su dobri rezultati selekcije koja je pod vašim vodstvom punila mreže timovima kao što je Albanija?

– Ciklus nije izgubljen, još se dosta može popraviti. Ima dosta da se igra. Pa ni Albanci nisu mačji kašalj…

Kako ste Vi uspjeli uzeti maksimalni broj bodova Estoniji, Armeniji, Belgiji..?

– Slušaj sine, nemoj nikog uspoređivati sa Ćirom. Jer je to nemoguće. Safet je posve drugačiji po karakteru i drugi tip trenera. To se ne može usporediti. Što ne znači da slabo radi. Vjerujem da Safet misli najbolje, da radi pošteno i treba ga podržati. On treba vašu podršku i sve će doći na svoje mjesto. Ako selektor nema podršku novinara, onda nas nema nigdje.

Nažalost, selektor misli da ga ruše «Ćirini novinari»…

– Ne vjerujem da Safet tako misli. Možda mu zlobnici tako nešto podmeću. Pa, ti znaš da su i neke tvoje kolege jedva čekale da me se riješe, pa ja nikad nisam govorio kako su to novinari koji žale za Sliškovićem, Muzurovićem ili nekim drugim. Ako i ima «mojih» novinara, ja ih molim da snažno, kao što su mene, podrže Sušića. U protivnom nema nam spasa. Nema tog imena koje može garantirati rezultat. Kako smo sve isprobali, a Savez uspio promjeniti trenere kao što sam ja, Muzurović, Kodro, Slišković, pa ako otjeraju i Sušića, onda je najbolje da reprezentaciju preuzmu Čolaković i Čeko. Kad već meni nisu dali, možda oni mogu ostvariti uspjeh, jer oni sve znaju – u svom je stilu izjavio – Miroslav Blažević, trener svih trenera, jedini koji je bh. reprezentaciju odveo u «baraž».

Blažević broji posljednje dane u Šangaju. Uskoro će doći u Zagreb, pa do prijatelja Mustafe Dučića. Namjerava svratiti do marokanskog «iscjeljitelja» Torabija u Zetru. Kako kaže, da vidi «da li je sa Marokancem» sve u redu…

Zanimalo nas je što Blažević misli o Sergeju Barbarezu?

– Za Barbareza radi vrijeme. On je mlad, željan rada, izazova, ali objektivno bez dana trenerskog iskustva. Tek bi njemu bilo teško. Neka bude strpljiv, neka pomogne Sušiću. Iako ja nisam uspio, bit ću sretan ako Safet odvede našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo – optimista je Ćiro. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku