hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro-Blažević otkrio karte i objavio prvih jedanaest protiv Belgije

Miroslav Ćiro-Blažević otkrio karte i objavio prvih jedanaest protiv Belgije

26 Marta
15:37 2009

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević saopštio je imena igrača najbližih prvom timu, koji će 28. marta početi susret u Genku, protiv selekcije Belgije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Blažević je najavio da će naš tim u Genku nastupiti u sljedećem sastavu: Mitrović, Spahić, Nadarević, Pandža, Berberović, Topić, Damjanović, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko.Konačnu odluku o prvom timu i igračima koji će biti na klupi Blažević će donijeti nakon dva planirana treninga.

"Danas i sutra imam treninge, nakon čega će se iskristalizirati ono što još nije. Moguće je da će doći do izvjesnih promjena. Imamo stanovitih poteškoća, koje su već svima dosta poznate, ali to nije razlog da nas napusti ono najelementarnije – optimizam zasnovan na argumentima. Bez obzira na to što nam nedostaju četiri igrača, mi imamo respektabilnu ekipu i odlučnost da ostvarimo plan. S obzirom na snagu protivnika, to nam se nameće kao imperativ. Željeni podvig možemo napraviti samo pod uslovom da nadmašimo svoje postojeće kapacitete jer nas očekuje jedna zaista teška utakmica", kazao je Blažević.Blažević ističe da su Belgijanci favoriti te da bi izuzetno bio zadovoljan kada bismo igrali neriješeno, ali da se u Genku može dogoditi i ono što priželjkujemo – pobjeda.

Naš tim u Genku imaće veliku podršku navijača, što će, prema Blaževićevim riječima, imati veliki značaj."Vjerovatno je da će naši navijači biti manje brojni od Belgijanaca, ali sam uvjeren da će biti glasniji. Tvrdim da bi čak i oni mogli biti presudni u konačnom rezultatu. Međutim, navijačima impuls uvijek dolazi sa terena, moraju vidjeti da njihovi igrači ginu za svaku loptu, u svakom duelu", kazao je Blažević.Reprezentacija BiH u Belgiju putuje u petak. Susret će se igrati na stadionu Cristal Arena u Genku, čiji je kapacitet 25.000 mjesta, a sudiće ga Rusi Nikolaj Ivanov, sa pomoćnicima Nikolajem Golubevom i Večeslavom Semenovim.  (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku