hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro Blažević : K…c će oni razbiti Bosnu i Hercegovionu!

Miroslav Ćiro Blažević : K…c će oni razbiti Bosnu i Hercegovionu!

21 Oktobra
20:25 2011

U telefonskom razgovoru iz Irana za Avazov" prilog "Sedmica", bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević  govori o reprezentaciji BiH, selektoru Safetu Sušiću, nacionalizmu i općem stanju u našoj državi. Ističe da su "neljudi došli na funkcije da pljačkaju narod u našoj zemlji, a ne da pomognu". Edina Džeku ocjenjuje kao nogometnog diva za kojeg niko nema rješenje. Ususret utakmicama s Portugalom Blažević iznosi mišljenje da, ako Zvjezdan Misimović bude igrao kako može i zna, "prolazimo sigurno".- Portugal ima više slabosti od Francuza i to treba dobro uočiti i iskoristiti – cijeni Blažević.

Uvjeren je da bi odlazak na Evropsko prvenstvo pomogao BiH u smislu da bi se "i narod lakše urazumio i ujedinio". Upitan o nedavnim huliganskim neredima i izjavi Ivice Osima da mu se čini kako se ponavlja kraj osamdesetih kada je završetak bivše zajedničke države najavljen na nogometnim terenima, Ćiro je kategoričan:

– K…c će oni u Bosni rabiti taj model. Kako se Švicarska ne može razbiti, ne može ni BiH. Svi koji misle da žive u utopiji, moraju se probuditi. Te delinkvente i huligane i njihove nalogodavce treba pohapsiti i zatvoriti, bez obzira na to ko su.Svi mi koji imamo patriotski naboj pitamo se da li je moguće da se ne može naći zajednički jezik. Zato je nogomet čudan fenomen i može puno napraviti. Ne vidim da ijedan Bosanac i Hercegovac nema u dnu duše zrno patriotizma koje bi se probudilo jednim zajedničkim uspjehom,naglašava Ćiro u razgovoru za sedmični prilog Dnevnog avaza. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku