hamburger-icon

Kliker.info

Mirko Šarović potvrdio : Nećemo bježati iz institucija Bosne i Hercegovine !

Mirko Šarović potvrdio : Nećemo bježati iz institucija Bosne i Hercegovine !

Februar 24
15:41 2017

Potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas na Jahorini da SDS, Savez za promjene i RS u cjelini nisu krivi za krizu prouzrokovanu podnošenjem zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

– SDS, odnosno Savez za promjene, kao i Republika Srpska u cjelini, nisu krivi za ovu krizu i mi je nismo na bilo koji način izazvali, nećemo je ni produbljavati, naprosto nećemo ni blokirati institucije, jer ne želimo da na neustavan čin mi odgovorimo neustavno i neodgovorno. Želim da kažem da mi nećemo bježati iz institucija BiH – rekao je Šarović novinarima.

Prema njegovim riječima, pitanje da li je Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu i kako će se posljednja politička dešavanja odraziti na funkcionisanje institucija u BiH zaista je složeno, tako da političke partije u narednom periodu treba da diskutuju o tome kako će te institucije funkcionisati.

– Ako me pitate kako ćemo dalje raditi, radićemo u interesu građana i društva u cjelini i tako ćemo se i ponašati –  naveo je Šarović.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *