hamburger-icon

Kliker.info

Ministarstvo pravde SAD : Crnogorski bokser uhapšen zbog krijumčarenja 20 tona kokaina

Ministarstvo pravde SAD : Crnogorski bokser uhapšen zbog krijumčarenja 20 tona kokaina

01 Novembra
14:27 2022

Bivši crnogorski bokser Goran Gogić (43) je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama zbog sumnje da je tokom prethodnih godina prokrijumčario 20 tona kokaina.

Gogić, koji je u profesionalnoj karijeri od 2001. do 2012. godine upisao 21 pobjedu u 27 borbi u teškoj kategoriji, je uhapšen na aerodromu u Majamiju kada se pokušao ukrcati na let za Cirih.

On je, kako se navodi u objavi na sajtu Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, optužen za šverc 19.930 kilograma kokaina čija vrijednost na crnom tržištu iznosi više od milijardu dolara.

Gogić je od maja 2018. do jula 2019. godine sa drugima distribuirao ogromne količine kokaina preko komercijalnih teretnih brodova.

Gogić je bio šef operacije i bio je uvezan s proizvođačima kokaina u Kolumbiji, članovima posade koji su prevozili drogu, te lučkim radnicima koji su prevozili i iskrcavali kokain u Evropi.

Tokom 2019. američka policija je izvršila tri velike zapljene kokaina – 27. februara oko 1.437 kilograma sakrivenog na brodu “MSC Carlotta” u luci Njujork i Nju Džersi, 18. marta 537 kilograma na brodu “MSC Desiree” u luci Filadelfija, te 19. juna oko 17.956 kilograma na brodu “MSC Gayane” u luci Filadelfija.

Zapljena tog kokaina, vrijednog preko milijardu dolara, bila je jedna od najvećih u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Gogićev advokat Lawrence Hashish je rekao da je njegov klijent nevin.

“Ova optužnica ga je iznenadila. On je nevin, a u SAD je stigao na boksersku konvenciju koja se održava u Portoriku”, poručio je Hashish.

Ako bude proglašen krivim, Gogiću prijeti minimalna kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku