hamburger-icon

Kliker.info

Ministar Mektić potvrdio : Imamo saznanja o stvaranju paravojne formacije u RS

Ministar Mektić potvrdio : Imamo saznanja o stvaranju paravojne formacije u RS

Januar 13
16:44 2018

Ministar sigurnosti  Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas da državne sigurnosne  službe raspolažu informacijama da udruženje “Srbska čast” radi na formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj, kao i da će detaljan izvještaj biti dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Posjedujemo određena saznanja o postojanju parabezjbednosne grupe, neka smo dokumentovali, i sve što imamo i čime raspolažemo ćemo dostaviti Tužilaštvu”, izjavio je Mektić za N1.

Dodaje kako bi u političkom smislu postavio određena pitanja, koja treba istražiti.

“Kome je bitno da postoji jedna takva parabezbjednosna grupa, ko je opremao, za koje potrebe, prema kome je usmjerena i zašto je uopšte bila sastavni dio defilea, šta znači da neko želi da je pokaže i da da saznanja da raspolažu sa grupom koja se eksponira i sa oružjem i sa uniformom i sa nekom vrstom unutrašnje organizacije, ko je finansira itd”, izjavio je ministar Mektić.

Portal Žurnal je ranije objavio priču o članovima udruženja “Srbska čast” koji kako navodi portal vrše regrutaciju osoba iz kriminalnog miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije. Tokom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske pripadnici ove jedinice bili su i na ulicama Banjaluke.

U tekstu se navodi kako imaju direktnu podršku iz Moskve, kao i da su se prošlog mjeseca sastali s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, i slikali se u sali Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz kabineta predsednika RS-a Milorada Dodika odbacili su tvrdnje  o formiranju paravojnih jedinica nazivajući ih opasnim.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *