hamburger-icon

Kliker.info

Ministar Mektić izgleda misli ozbiljno : SIPA bi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, već u ovom mjesecu trebala početi sa hapšenjem “krupnih riba” !

Ministar Mektić izgleda misli ozbiljno : SIPA bi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, već u ovom mjesecu trebala početi sa hapšenjem “krupnih riba” !

06 Januara
05:22 2016

Mektic5Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u izjavi za N1 kazao je da nije zadovoljan učinjenim u 2015. godini kada je u pitanju borba protiv korupcije.Prema najavama ministra sigurnosti BiH, već u ovom mjesecu SIPA bi u saradnji sa Tužilaštvom BiH trebala početi sa hapšenjem “krupnih riba”, odnosno osoba na visokim javnim i političkim funkcijama.

“Prioritet Ministarstva sigurnosti BiH i agencija u 2016. godini bit će borba protiv javne korupcije. Neće me interesovati prosta statistika da imamo nekakav broj već će me zadovoljiti samo slučajevi krupnih koruptivnih djela, a posebno onih djela u kojima učestvuju javne političke ličnosti koje su izbrane od strane naroda i koje trebaju raditi u tom interesu. Umjesto toga, zloupotrijebili su tu poziciju i sebi ili drugom omogućili enormnu materijalnu korist”, kazao je Mektić za N1.

Kako je kazao, pojedine istrage u slučaju kriminala se privode kraju.

“Neki slučajevi su u završnoj fazi. Ne bih da remetim ili utječem na istragu. Mislim da ćemo vrlo brzo biti u situaciji da saznamo neke od tih krupnih političko-koruptivnih afera. Nadam se da će to građani pozdraviti”, dodao je Mektić.

Zbog zaštite istrage nije htio govoriti o imenima i konkretnim funkcijama.

“Ima nosioca javnih političkih funkcija i osoba koje rade u određenim institucijama koje su doprinijele i pomogle svemu tome. Moja obaveza je da radim u interesu građana ove države i da radim na njenom pravnom jačanju”, kazao je Mektić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku