hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Vi što živite u gradu i imate okućnice, učinite sve da one budu zasijane

Milorad Dodik: Vi što živite u gradu i imate okućnice, učinite sve da one budu zasijane

24 Marta
14:38 2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik susreo se danas sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem te su razgovarali o epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, gdje su do sada registrovana tri osobe zaražene virusom korona.

“Ovo je ozbiljno, veoma ozbiljno. Nema mjesta za paniku, ali ima mjesta za zabrinutost. Tu zabrinutost treba da pretvorimo u odgovornost svakog pojedinca. Bio sam jučer u Srbiji. Srbija tretira Republiku Srpsku na jedan pozitivan način i želim da se zahvalim Vučiću na tome. Virus se ne širi nego ga šire ljudi. Što manje kontakata sa ljudima, što manje kontakata u grupama, što više boravka u kući pomaže više od ne znam koliko nabavljenih respirartor ako nam se to desi”, naveo je Dodik.

Kako je kazao, nastavljaju sa mjerama kojih će biti još.

“Sve što je dobro i što je korisno ne treba da bude samo stvar nas nego i vas, građana. Nema mjesta nikakvoj panici, RS je poduzela niz opsežnih mjera. Ono što je najvažnije je da izbjegnemo tzv. italijanski scenario. Molim sve da ostanu kući. Jučer smo u Srbiji razgovarali o tome da sve ono što Srbija proizvodi da mi možemo nesmetano da nabavljamo, u oblasti opreme i lijekova. Srbija ima svoje probleme i izložena je kao i mi sami”, kazao je Dodik.

Bijeljina će dobiti određenu vrstvu pomoći, najavio je on.

“Može se desiti da sutra zatvore tržište za hranu, najvažnije je da kroz podršku našim poljoprivrednicima omoguićimo da se zasije što više. Vi što živite u gradu i imate okućnicu, učinite sve da te okućnice budu zasijane i zasađene. Trebat će nam hrane. Ne smijemo dozvoliti da kraj ovako bogate zemlje ispaštamo sa stanovišta hrane”, poručio je Dodik.

On se danas susreo i gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem, te obećao jedan respirator za distrikt i pomoć u transportu zaštitne opreme koju je distrikt naručio iz Kine.

Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa Milićem da će

bolnički kapaciteti Republike Srpske biti na raspolaganju distriktu u slučaju potrebe.

Prethodno je Dodik posjetio Fabriku ulja “Bimal” u Brčkom. 

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku