hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Tomislav Nikolić treba da podigne pripravnost vojske

Milorad Dodik : Tomislav Nikolić treba da podigne pripravnost vojske

13 Juna
06:37 2012

– Nemam šta ja da budem zadovoljan ili ne rezultatima izbora u Srbiji, interesuje me stabilna, jaka i sve jača Srbija. Mogu da imam lične impresije, ali poštujem odluku većine njenih građana. I očekujem da će brzo formirati vladu – rekao je, pored ostalog, u intervjuu za NIN Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske .
On je naveo da ne može da bira vladu Srbije koja zavisi od političkih partija, te da je to nešto sasvim drugačije od podrške koje je na predsjedničkim izborima dao Borisu Tadiću. Na pitanje da li bi podržao stav novoizabranog
predsjednika Srbije za upotrebu sile u borbi i za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, Dodik je odgovorio kontrapitanjem: „Zašto postoji vojska nego da brani državu“.

– Ali kada je riječ o Kosovu, ono je na političkom terenu i niko lud ne bi sada slao vojsku na Kosovo, niko nije avanturista i ne vjerujem ni da je Nikolić to mislio. Mislim da je racionalan u tom pogledu. Ja bih podigao pripravnost vojske i neke stvari učinio da manifestujem snagu države, a ne bih samo sjedio i čekao da me neko zovne iz Brisela, Amerike i traži moje mirovanje. Neko bi zbog toga možda htio da pregovara upravo o sjeveru Kosova – smatra Dodik.On vjeruje u specijalne veze Srbije i RS kao i u brzi susret s predsjednikom i premijerom i tvrdi da se ne miješa u odnose u Srbiji, ali da neće biti ugodno sarađivati sa vladom ako u njoj bude LDP.
– Šta bismo mi imali s ministrima koji hodaju okolo i o RS govore loše, a iz Srbije su. Naravno da će to narušiti odnose. Ako mislite da smo spremni da kažemo: „Dobro, treba da imamo razumjevanja, nije moglo drugačije, pustite Čedu neka hoda po Evropi i neka priča loše o Banjaluci i dobro o Sarajevu“, naravno da nećemo to dopustiti – rekao je Dodik. (Kliker.info-Blic)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku