hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik o svom porazu : Shvatio sam poruku naroda na izborima

Milorad Dodik o svom porazu : Shvatio sam poruku naroda na izborima

08 Oktobra
19:31 2012

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da je čuo, shvatio i razumio poruku naroda koji je na lokalnim izborima uskratio podršku njemu i SNDS, na čijem je čelu. On je istakao da mu je sada jasno da će u SNDS mnogo toga morati da se promijeni. Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Perić izjavio je da je na lokalnim izborima u Republici Srpskoj Srpska demokratska stranka (SDS) Mladena Bosića osvojila 25, a Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika 18 načelničkih pozicija.Prema preliminarnim, nepotvrđenim rezultatima, koje je saopštio CIK BiH, najviše gradonačelničkih i načelničkih pozicija u Republici Srpskoj osvojili su SDS.Perić je rekao da je Demokratski narodni savez (DNS) osvojio dvije čelne pozicije u lokalnim zajednicama.Povodom navoda pojedinih medija da je SNSD, odnosno Dodik "najveći gubitnik" ovih, petih izbora u postdejtonskoj BiH, lider SNSD je izjavio da i posle ovih izbora SNSD ostaje stranka sa velikom podrškom, snažnom partijskom infrastrukturom i brojnim i organizovanim odborima u svakom mjestu u RS.
 
"Uprkos predstavi koja pokušava da se stvori, SNSD nije izgubio svoju ključnu snagu, veliku većinu svojih glasova i najvažnija mjesta, niti je bilo koja druga partija uspjela da stekne primat na političkoj sceni RS. Raznolike koalicije, uglavnom usmjerene protiv SNSD-a, napravile su privid gubitka jednog broja načelničkih mjesta, ali isto tako neka nova su osvojena, dok su liste SNSD-a po pravilu prve i to ubjedljivo", naglasio je Dodik.On je istakao da, ipak, želi da nedvodmisleno poruči da mu je jasno šta je narod poručio i njemu i SNSD-u na ovim izborima.
 
"Poručili su da su dobrim dijelom nezadovoljni i da SNSD-ovi ljudi u većini nisu opravdali njihova očekivanja i povjerenje. Smatram da je lošijem rezultatu SNSD-a na ovim izborima mnogo više kumovalo glasanje protiv SNSD-a nego posebna podrška bilo kom od naših rivala, uz dužno poštovanje svima njima. Želim jasno da poručim da sam poruku naroda odlično i čuo i razumio", kazao je lider SNSD-a.Dodik je izrazio uvjerenje da je politika SNSD-a najispravnija i dugoročno jedina održiva za Republiku Srpsku, dodavši da je ubijeđen da SNSD ostaje jedina politička snaga sposobna da očuva Srpsku i njenu poziciju i izgradi Republiku kao samoodrživu i usjpešnu zajednicu."Ubijeđen sam u to jer znam šta mi imamo, a znam i šta imaju i s čim raspolažu drugi na političkoj sceni Srpske. Ali želim da vam jasno kažem da smo poruku čuli i da nam je jasno da u SNSD-u mnoge stvari moraju da se promijene ukoliko želimo da sačuvamo povjerenje naroda", kazao je on. (Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku