hamburger-icon

Kliker.info

Mektić nije nasjeo na Dodikovu igru : „Neću u ovome učestvovati jer će nas opet prevariti kao u slučaju NATO-ANP-a“

Mektić nije nasjeo na Dodikovu igru : „Neću u ovome učestvovati jer će nas opet prevariti kao u slučaju NATO-ANP-a“

13 Februara
07:41 2020

Bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić nije se povinovao naredbi člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da srpski kadrovi u državnim institucijama bojkotiraju rad Vijeća ministara sve dok strane sudije ne napuste Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, predsjednica Srpske Željka Cvijanović rekla je da predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu.

„Donijeli smo jednoglasno dva zaključka. Prvi je da učesnici sastanka su saglasni da predstavnici iz RS-a u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija. Broj dva, učesnici sastanaka saglasni su da je hitno potrebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o ovim pitanjima”, rekla je Cvijanović.

No, za razliku od ostatka opozicije u RS-u Dragan Mektić nije nasjeo na Dodikovu igru.

„Neću u ovome učestvovati jer će nas (SDS), Dodik opet prevariti kao u slučaju NATO-ANP. Samo ću im povjerovati i poštovati odluku ako napuste Savjet ministara“, poručio je Dragan Mektić, a prenosi „Slobodna Bosna“.

(Kliker.info-SB)

  •  Tag

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku